Echipa pescurt.ro lanseaza podcastul “Pe scurt, Romania!”

Echipa pescurt.ro lanseaza emisiunile inregistrate audio sub titulatura “Pe scurt, Romania!” folosind tehnologia “podcasting”. Episoadele sunt saptamanale si contin, sub sloganul “Voci si vesti de acasa”, sinteze ale stirilor saptamanii incheiate, interviuri, muzica romaneasca si discutii.

Intreg continutul episoadelor este in limba romana si este destinat ascultatorilor de limba romana, in special celor care locuiesc peste hotare.

Emisiunile sunt sprijinite pe web de site-ul http://pescurt.ro unde ascultatorii si vizitatorii au si posibilitatea de a trimite echipei parerile sau observatiile lor despre inregistrari. Episoadele sunt disponibile spre descarcare si direct din acest site.

“Fenomenul cunoscut sub numele de ‘podcasting’ ia amploare odata cu cresterea penetrarii pe piata playerelor mobile si cu investitiile enorme in aceasta noua industrie facute de unii giganti din lumea IT. Intre zecile de mii de emisiuni de tip podcast care sunt azi disponibile pe Internet, oferta in limba romana e deocamdata extrem de mica. ‘Pe scurt, Romania!’ incearca sa acopere o parte din cererea romaneasca si sa incurajeze si pe alti potentiali producatori de profil in a se extinde si pe aceasta noua piata”, a spus Alexandru Deva, initiatorul proiectului si producator al emisiunilor pescurt.ro.

Tehnologia numita ‘podcasting’ inseamna publicarea pe Internet de episoade audio, intr-o maniera care permite programelor speciale sa descarce aceste episoade direct pe playere mobile, actualizate automat, si putand fi ascultate la dorinta utilizatorului. Metoda contrasteaza urmarirea unei transmisiuni in direct pe Internet sau pe calea undelor, avand avantajul ca episoadele pot fi ascultate oricand: in timpul unei plimbari sau in drum spre serviciu. (pescurt.ro)