Echipa de baschet Motivation a participat, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, la a patra editie a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant Maria

•Turneul a avut loc la Oradea in perioada 24 - 26 octombrie 2008 si este inclus in programul IWBF (Federatia Internationala de Baschet in Fotoliu Rulant)
•Participarea echipei Motivation la acest turneu este inclusa in programul de parteneriat dedicat activitatilor sportive in scaun rulant, demarat de Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Motivation in anul 2007

(Articolul insotit de imagini este publicat la adresa: www.magisterclub.ro )

Echipa Motivation a participat, intre 24 si 26 octombrie, la a patra editie a Turneului International de Baschet in Fotoliu Rulant "Maria", competitie organizata de Asociatia Pinochio Oradea si inclusa in calendarul competitional al IWBF Europe.

(Articolul insotit de imagini este publicat la adresa: www.magisterclub.ro )

La competitie au participat, pe langa echipa Motivation, alte trei echipe de baschet in fotoliu rulant: KKI Vrbas Banja Luka (Bosnia-Hertegovina), Odessa Basket (Ucraina) si ASP Oradea.
Meciurile de baschet s-au desfasurat in sala Colegiului National "Traian Vuia" din Oradea, in data de 25 octombrie. Fiecare echipa a disputat un meci cu toate celelalte competitoare, partidele durand doua reprize a cate douazeci de minute.

Echipa Motivation a pierdut partidele jucate impotriva echipelor Odessa Basket (scor 13-68) si KKI Vrbas Banja Luka (19-69) si s-a impus la limita, cu scorul de 18 la 14, in fata echipei gazda, ASP Oradea. In finala, intr-un meci spectaculos, cu dese rasturnari de scor, echipa KKI Vrbas Banja Luka a invins formatia ucraineana Odessa Basket, cu scorul de 43 la 29.

Faptul ca, in Romania, sportul in fotoliu rulant este la inceput de drum explica rezultatele obtinute de echipele romanesti care au pierdut fara drept de apel partidele disputate in fata echipelor din Bosnia, respectiv Ucraina. Organizatorii s-au declarat impresionati de nivelul superior de pregatire si de calitatile formatiilor din strainatate invitate la acest turneu.

Prezenta, in calitate de observator, a lui Maurice Hammerton, development officer al IWBF, care a monitorizat competitia, precum si faptul ca, in tari ca Bosnia si Ucraina, sportul in fotoliu rulant se bucura de sprijinul si interesul comunitatii, ofera sperante ca sportul practicat de persoanele cu dizabilitati va beneficia in viitor de mai multa atentie si implicare si in Romania.

Anul acesta, echipa Motivation participa, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, la Campionatul National de Baschet in Fotoliu Rulant si a jucat, in luna martie, in deschiderea turneului demonstrativ organizat de baschetbalistii de la Harlem Globetrotters. De asemenea, cealalta echipa romaneasca prezenta in competitie, ASP Oradea, a participat la mai multe competitii sportive in fotoliu rulant, cea mai importanta fiind reprezentata de prezenta la un puternic turneu international de baschet in fotoliu rulant care a avut loc in Uster, Elvetia, in luna septembrie a acestui an.

Rezultatele competitiei:

Odessa Basket - ASP Oradea 73-18
KKI Vrbas Banja Luka - Motivation 69 - 19
ASP Oradea - KKI Vrbas Banja Luka 28 - 85
Motivation - Odessa Basket 13 - 68
ASP Oradea - Motivation 14 - 18
KKI Vrbas Banja Luka - Odessa Basket 43 - 29

Clasament final:

1. KKI Vrbas Banja Luka
2. Odessa Basket
3. Motivation
4. ASP Oradea

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata, in cea mai mare parte, de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. Angajatii Vodafone Romania pot sa contribuie la activitatea Fundatiei, prin donatii lunare din salariu sau prin voluntariat.

Fundatia Motivation Romania, incepand din anul 1995, implementeaza si promoveaza programe de integrare sociala a persoanelor cu dizabilitati. Aceste programe includ: recuperarea medicala, instruirea in folosirea scaunului rulant pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, sportul adaptat, advocacy, serviciul pentru incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati. Misiunea Fundatiei Motivation Romania este aceea de a initia proiecte care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro