Echipa Abu Dhabi obtine a doua victorie consecutiva in cursa de 24 de ore din Dubai

Anul trecut, echipa Abu Dhabi sustinuta de Black Falcon a obtinut prima sa victorie pentru Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in cursa de 24 de ore sustinuta de Dunlop. În acest an, echipa revine cu o noua victorie pe podiumul cursei de anduranta destinata vehiculelor GT, turismelor si masinilor special concepute pentru cursele de 24 de ore. Dupa 24 de ore, capitanul echipei Abu Dhabi, Khalid Al Qubaisi, a condus masina cu numarul 1 dincolo de linia de sosire si a plasat-o fara probleme in pozitia de leader. Al Qubaisi si colegii sai de echipa Sean Edwards din Marea Britanie, Jeroen Bleekemolen din Olanda si de cinci ori campionul mondial din DTM Bernd Schneider din Germania au parcurs un total de 600 de tururi de pista, pe circuitul cu o lungime de 5,390 kilometri ai autodromului din Dubai, totalizand 3234 de kilometri parcursi in 24 de ore. Ferrari-ul 458 al echipei italiene AF Corse, condus de italienii Lorenzo Carvalho, Lorenzo Case si Marco Cioci carora li s-a adaugat pilotul finlandez de Formula 1, Mika Salo, a incheiat cursa pe locul secund, podiumul fiind completat de bolidul Aston Martin Vantage GT3 al echipei Craft Racing AMR, condus de Frank Yu, Tomonobu Fuijii, Darren Turner, Darryl O’Young si Stefan Mücke. Bolidul echipei Fach Auto Tech, un Porsche 997 GT3 R, condus de gemanii Otto Klohs si Jens Richter, austriacul Martin Ragginger si elvetianul Carlo Lusser a terminat cursa pe locul 6 la general si in pozitia fruntasa la clasa A6-Amatori.

Cea de-a opta editie a cursei Dunlop 24H DUBAI a fost o emotionanta cursa de tip roller-coaster pentru toti membrii echipei Abu Dhabi sustinuta de Black Falcon. Miercuri, una din cele doua masini Mercedes-Benz SLS AMG ale echipei s-a stricat fara a mai putea fi reparata din cauza unei accidentari violente in timpul testelor. Echipa a adus o masina de inlocuire de la echipa British Preci Spark si a convertit-o intr-o masina cu specificatiile necesare pentru o cursa de anduranta, dar aceasta a insemnat o munca asidua pentru mecanicii echipei pentru a fi gata de cursa in timp util. In cursa, masina a fost in primele cinci pentru aproape tot parcursul celor 24 de ore de cursa, iar ca urmare a numeroaselor abandonuri si incidente care au determinat pierderea de timp pretios pentru ceilalti concurenti, masina a ajuns in frunte si s-a clasat pe prima pozitie in ultimele tuturi de pista ale cursei. “Un sentiment extraordinar,” a spus Khaled Al Qubaisi, cel care a avut onoarea sa merga pe camila imediat dupa cursa catre podiumul castigatorilor in cursa Dunlop 24H DUBAI, conform traditiei. Al Qubaisi, Bleekemolen si Edwards au acum in palmares doua victorii in cursa de 24 de ore sustinuta de Dunlop din Dubai, in timp ce Bernd Schneider este la prima sa victorie intr-o cursa de anduranta. Bleekemolen a terminat al doilea in 2008, olandezul este cel mai de succes pilot din istoria cursei de 24 de ore Dunlop 24H DUBAI.

Rata de uzura in cursa din acest an a fost neobisnuit de mare. Printre cele mai spectaculoase si neasteptate abandonuri s-au numarat si cele doua BMW-uri ale echipei Saudi Falcons Team, conduse si echipate de German Schubert Motorsport, castigatoare la general in 2011. Echipa italiana AF Corse a pierdut si ea unul din cele doua Ferrari-uri chiar din primele tururi ale cursei, dar a incheiat competitia pe locul 2 cu cealalta masina ramasa in cursa. Lupta pentru cea de-a treia pozitie a podiumului s-a dat intre masina cu numarul 8, un Porsche al echipei Fach Auto Tech, si cea cu numarul 15, un Astorn Martin al echipei Craft Racing AMR. În cele din urma, batalia a fost castigata de echipa de pe Aston Martin. Echipa Fach Auto Tech a incheiat cursa cu ambele sale masini pe locurile 4 si 6 la general, si, respectiv, pe locurile 1 si 3 la clasa A6-Amatori. Locul 5 la general si 2 la clasa A6-AM a fost ocupat de echipa British Preci Spark formata din David, Godfrey, Morgan, Philip si Gareth Jones, toti membri ai aceleiasi familii si conducand un Mercedes-Benz SLS AMG.

Pilotii francezi Francois Glenmor, Sébastien Crubilé, ‘Mr. John of B.’ si Soheil Ayari (#41) au castigat la clasa Porsche 997 Cup si au terminat cursa pe locul 16 la general. Onorurile la clasa silueta SP2 i-au revenit echipei formate din Luc Braams, Duncan Huisman, Oliver Freymuth, Max Braams si J.J. Verheul, care s-a impus in trofeul Renault Mégane Trophy. La categoria SP3-GT4 victoria i-a revenit bolidului Lotus Evora GT4 al echipei Cor Euser Racing (#148) condus de Vic Rice, Shane Lewis, Henk Thijssen si Trevor Knight. Cele doua Nissan-uri 370Z ale echipei britanice RJN Motorsport au incheiat cursa, in ciuda problemelor pe care le-au intampinat, pe locurile 2 si 9 la clasele lor.

Cel mai bun loc la clasa A5 i-a revenit masinii cu numarul 63 al echipei JR Motorsport-BMW E46 GTR, pilotata de Pieter van Soelen, Harry Hilders, Koen Bogaerts si Bas Schouten, care au dominat la clasa lor aproape toata cursa. Bolidul BMW E46 Coupé cu numarul 62 pilotat de Bernd Kuepper, Michael Kroll, Martin Kroll, Chantal Kroll si Roland Eggimann, al echipei germane Kuepperracing, a terminat pe prima pozitie la clasa A4, in timp ce la categoria A3T s-a impus o alta victorie BMW, obtinuta de echipa olandeza compusa integral din femei cu Liesette Braams, Sheila Verschuur, Gaby Uljee, Paulien Zwart si Sandra van der Sloot la volanul bolidului cu numarul 121 al echipei Racing Divas-Schubert.

Echipa formata din reprezentanti UAE, LAP57 Racing, a castigat la clasa A2 cu o Honda Saloon in doua usi (#57), pilotata de Mohammed Al Owais, Umair Khan, Omran Al Owais, Rupesh Chanake si Saeed Al Mehairi. Onorurile la clasa D1 au revenit unei alte echipe UAE, SVDP Racing, cu un BMW 120D (#115, Jonathan Mullan/Spencer van der Pal/Wubbe Herlaar/Jason O’Keefe/Kris Budnik). Cea de-a noua editie a Dunlop 24H DUBAI este programata pentru 9-11 ianuarie 2014.
 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro