E vremea alergiilor Schimba FILTRELE DE AER de la maşina

Maşinile au în dotare filtre pentru ulei, pentru habitaclu şi pentru aerul care intră în motor. Dacă filtrul de ulei se schimbă odată cu uleiul, adesea într-un atelier specializat, filtrul de polen şi cel de aer sunt uşor de înlocuit în parcare.

Verifică periodic filtrul de aer ca să vezi când trebuie să îl schimbi

Dacă filtrul de polen se colmatează, aerul nu mai intră în habitaclu. Cei mai mulţi producători recomandă schimbarea filtrului la 15.000 km.
Aburirea geamurilor este un semn că filtrul trebuie schimbat. Motivul: fluxul de aer nu mai este suficient pentru îndepărtarea umezelii. Schimbarea este puţin mai complicată, dar, cu atenţie, poate fi făcută chiar şi de începători.
Un filtru cu carbon activ este ceva mai scump, dar va îndepărta mirosurile neplăcute şi poluanţii din exterior.
Mulţi producători oferă un manual de instalare pentru filtrele lor. În acest fel, şi cei neexperimentaţi pot schimba un filtru.
Săgeata arată că filtrul are o poziţie de montare predeterminată, astfel încât aerul să circule corect.
Dacă la modelele de maşini japoneze filtrul este în spatele compartimentului de mănuşi, la alte maşini, acesta e poziţionat în compartimentul motor.

Filtrul de aer

În medie, la un litru de combustibil sunt necesare aproape 15 kg de aer. Fără filtru auto , această cantitate ar aduce în motor şi foarte multă mizerie, accelerând uzura. În funcţie de producător, înlocuirea filtrului se face la aproximativ 30.000 km. Schimbarea e, de obicei, simplă.
La multe modele de maşini, capacul este prins doar cu cleme, dar pot exista şi capace prinse cu şuruburi.
În general, filtrul se montează într- un singur fel, dar sunt şi modele la care trebuie să fii atent la direcţia fluxului de aer.
Atenţie la aşezarea corectă a garniturii de etanşare. Dacă sunt frunze şi mizerie în cutia filtrului, foloseşte un aspirator. Sfatul specialiştilor noştri – Caută manualul de întreţinere al maşinii. Acesta oferă răspunsuri la cele mai multe întrebări, îţi arată cum se schimbă filtrele şi când este nevoie să o faci.


» Preluat de pe LivePr.ro
E vremea alergiilor Schimba FILTRELE DE AER de la maşina