E-facturi.ro – Noutate pe piata on-line din Romania

Luna octombrie a marcat lansarea primului serviciu din România care plăteşte şi organizează facturi on-line: www.e-facturi.ro.
Prin intermediul serviciului e-facturi.ro se pot efectua plăţi către furnizori majori de servicii precum Orange SA, Mobifon SA, Electrica SA etc. doar cu ajutorul Internetului si al unui card Visa sau Mastercard. Astfel, plata oricărei facturi se va efectua direct de pe computer, oricând şi de oriunde, evitând drumurile la bancă şi cozile interminabile de la ghişee. In plus, e-facturi.ro oferă posibilitatea accesării unei arhive on-line a facturilor. In acest fel, facturile din anul în curs vor putea fi vizionate rapid pe baza unui sistem calendar.
Utilizatorii e-facturi.ro beneficiază de o serie de servicii suplimentare gratuite printre care se număra alerta e-mail, confirmarea e-mail a plăţii facturilor, dar şi suport prin e-mail sau sistemul de tichete de pe site-ul e-facturi.

Garantat de Visa si Mastercard

Serviciul e-facturi, furnizat de compania Pay Trust, este certificat pentru efectuarea de tranzacţii on-line în sistemul 3D Secure de către Visa si Mastercard prin Raiffeisen Bank şi Romcard. Procesul de autentificare a cardului utilizatorilor se efectuează doar pe serverele Visa si MasterCard. Visa si Mastercard garantează atât identitatea comerciantului cât şi a posesorului de card, astfel încât acesta din urma este singurul care poate efectua tranzacţia.
Pentru utilizarea sistemului de plăţi on-line se percepe un comision total de 4.5 % din valoarea facturii plătite. In cazul în care termenul de plată al unei facturi va fi depăşit din vina www.e-facturi.ro, compania PayTrust care furnizează acest serviciu, va achita integral penalizările aferente. Mai multe informaţii despre noul serviciu de plată on-line se pot afla accesând site-ul www.e-facturi.ro.