Criteriul principal ar trebui sa fie acela al varstei. Cei mai mari producatori de scaune auto au produsele divizate in 4 categorii: categoria 0 (0-10 kg), categoria 0+ (0-13 kg), categoria 1 (9-18 kg), categoria 2-3 (15-36 kg). Pentru bebelusi, exista si varianta de a achizitiona o “scoica” ce se aseaza cu fata in directia opusa sensului de mers. Faceti testul centuri, pentru a va asigura ca ati ales modelul potrivit: centura nu trebuie sa treaca peste gatul copilului, iar partea de jos trebuie sa se aseze peste coapse – si nu peste abdomen. O marca care este vanduta foarte bine in ultimul timp este si DHS, preturile fiind accesibile. Asadar puteti alege un scaun auto DHS pentru un plus de siguranta si de confort pentru copilul dumneavoastra in timpul calatoriei cu masina.
Pe piata exista trei tipuri de scaune: cele care se fixeaza cu spatele la directia de mers, pentru copii mai mici, sub 15 luni, scaune care se fixeaza cu fata la directia de mers, pentru copii de pana la 4 ani) si scaune inaltatoare - pentru copii de la 5 pana la 12 ani.
Ar fi ideal ca dvs sa puteti testa montarea scaunului pe bancheta masinii dvs inainte de a-l achizitiona. Astfel veti putea verifica ca el se aseaza bine si ca nu se misca mai mult de 2 cm in lateral.
Scaunele auto, conform ultimelor reglementari, trebuie sa aiba un sistem de prindere in 5 puncte – verificati ca scaunul pe care il alegeti sa respecte aceste norme. Montarea corecta joaca si ea un rol foarte important in ceea ce priveste sporirea sigurantei scaunului. Pentru un plus de siguranta, alegeti scaunuele ISOFIX („International Standards Organization FIX”). Este un sistem modern si foarte util de prindere a scaunului rapid si foarte sigur. Este ceva mai scump, insa investitia va merita cu siguranta: peste 96% din scaunele auto ISOFIX sunt montate corect de catre utilizatori, spre deosebire de 40% din scaunele obisnuite. Verificati insa inainte daca masina dvs permite sistemul ISOFIX – aproape toate automobilele mai noi au acum aceasta optiune, dar cele vechi e posibil sa nu fie compatibile.
Nu exista practic niciun motiv pentru care nu putem cumpara un scaun la mana a doua. Tot ce trebuie sa verificati este ca el sa se potriveasca nevoilor copilului dvs – sa faca parte din grupa de varsta potrivita – si sa nu fi trecut cumva printr-un accident care poate sa dauneze elementelor structurale ale scaunului.
» Preluat de pe LivePr.ro - Dupa ce criterii sa alegem scaune auto
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro