După ce-a votat proiectul, Ciolacu spune că a găsit „orori” juridice în legea carantinei

iulie 10, 2020

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a criticat legea carantinei, la o zi după ce a votat-o în Camera Deputaților, susținând că joi a eliminat din lege „zeci de nenorociri”, fără să spună și care, pentru ca vineri să descopere și alte „orori juridice”, motiv pentru deputat să susțină că o ia „de la capăt” în Senat. 

El i-a chemat „urgent” în Senat pe premierul Ludovic Orban și pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. 

„Premierul Orban și Ministrul Justiției Predoiu trebuie să vină URGENT în Senatul României!! Unde românii trebuie apărați, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei. Virusul nu are culoare politică, dar Prostia, Neputința și Lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-și acoperi furturile, Guvernarea PNL lovește zi de zi în români. Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor și libertăților românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat. Le solicit prezența premierului și ministrului Justiției la dezbateri, față în față cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, medici și pacienți! În niciun caz NU vom permite transformarea țării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberații! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenței crase a PNL sunt românii!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook. 

Postarea lui Ciolacu survine atât votării proiectului de lege în urmă cu o zi cât și întâlnirii pe care liderul interimar al PSD, președinte al Camerei Deputaților, a avut-o cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), proiectul fiind adoptat după ce PSD a ajuns la o formă agreată cu Raed Arafat. Chiar Arafat a declarat, joi, la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care s-a dezbătut proiectul guvernului privind carantinarea şi izolarea, că, în urma discuţiei cu reprezentanţii parlamentului, s-a ajuns la un proiect viabil, care permite autorităţilor „să-şi facă treaba”.

Deputații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au votat mai multe modificări la forma gândită de Guvern pentru o nouă lege a carantinei și izolării în caz de epidemie/pandemie, după ce România se află, de aproape o săptămână, într-un nou vid de reglementare, în plin vârf de pandemie de Covid-19. Suspecții și bolnavii de Covid-19 nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolați în spitale decât dacă sunt de acord.

 Joi seara, Camera Deputaților a adoptat legea, cu amendamentele Comisiei Juridice, și a trimis-o Senatului spre aprobare finală. 

Vineri, președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a susținut o conferință de presă a anunțat că amână adoptarea legii pe motiv că sunt multe modificări de făcut. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro