Dumnezeu s-o odihneasca in pace si, casa de piatra noii constitutii si PSD-ului!

S-a votat reziduirea constitutiei. S-a votat in chinuri grele, depasire a pragului de 50% cu foarte mare dificultate. Asta ar fi fost subiectul meu de critica daca nu ar fi existat cel cu adevarat interesant petrecut duminica in ultima zi de vot. In sunet de trambite si famfara, datorita faptului ca de duminica dimineata se simtea o amorteala a opiniei publice, ultimii bani alocati pentru campania de bagare pe gat a noii constitutii au fost aruncati pe ce-i mai drag romanului: bere si mici. Ca sa nu se strofoce foarte tare deplansandu-se pana la urnele de vot, veneau urnele la ei. In magazine, in baruri, pe strada in bai publice te puteai afla oriunde, trepadusii cu urnele mobile isi facea datoria de a te forta sa votezi, dar cu cine sa votezi? Cu un mic si niste bere viata parca ti s-ar fi schimbat pentru moment si te indemna sa votezi pro, si daca ar mai fi platit si mai stiu eu ce vedete sa te impresioneze “live” ar fi fost un super pro vot. Interesant de analizat lenea. Lenea definita nu ca o persoana fizica sau juridica, lenea definita ca un tip de mancare. Mancare de piele sau ceea ce se numeste pe intelesul tuturor “a te manca pielea”. Dar cum sa te manance o notiune lenesa? Lenea este lenesa prin definitie, deci lipsa dorintei de a desfasura o activitate. Cum sa procedezi intru inlaturarea acesteia decat daca nu prin multa prostie si imaginatie dusa la acealeasi limite prostesti. Dupa ce, asadar, s-a trambitat votarea constitutiei, si dupa ce duminica dimineata s-a constatat ca nu sunt suficiente voturi de “aprobare” a acesteia, partidul de guvernamant s-a panicat si s-a gandit la utlima solutie: spalarea creierului cu bere si ghiftuirea locului vacant cu mici cat mai mici posibil, ca doar trebuia sa ajunga tuturor cantitatea pusa la bataie. Si cum ne-am obisnuit cu acest tip de sarbatoare, amintindu-ne de un anume “ ca NicuLa PROtv” cu sarmale si vin si altele in aer liber…dupa posibilitatile fiecaruia, de ce n-am face si o constitutie mica cu bere si daca mai vine si urna la tine, ca de atat beutura s-o fi gandit cineva si la deplasarea muntelui la Mahomed cu atat mai bine. Si catinel, catinel…iacata ca se vota. Si cum nu putem fi mai mandri de Partidul nostru scump pentru aceasta campanie electorala, putem inchina si un mic vers:
Un partid cunosc pe lume/
E al nostru viitor/
Amintind de-un veac anume/
Ce se-xtinde azi cu spor/
De speranta si virtute/
Ne vorbeste ne’ncetat/
Dar ne-am saturat cu tontii/
Sa ne stim doar in rahat.

Oricum ce regim pluralist?!, cand atitudinea manifestata este tot de totalitarism. Ne sunt bagate pe gat cantecele plublicitare subliminale, panouri publicitare subliminlre, personaje publice subliminale si mai spun ca suntem o natiune democratica ce-si doreste cu ardoare in …UiE?
Oricum continui sa cred ca cineva se va ridica candva si va sustine si explica fiecare litera ce-o vom vota si tind sa cred ca acea actiune va determina o noua revolutie, o noua trezire la realitate. Pana acel individ se va naste, va creste si-si va insusi pacatele poporului, civilizatia va zace in acest focar de prizonierat.