Dumnezeu dat in judecata de un puscarias

Conform EVZ, Mircea Pavel un detinut din Timisoara condamnat la 20 ani de inchisoare a depus plangere penala “impotriva numitului Dumnezeu, domiciliat in cer” aducand urmatoatele acuzatii: inselaciune, tainuire, abuz in serviciu, trafic de influenta si primire de fo-loase necuvenite.

„Subsemnatul Pavel M., detinut in Penitenciarul Timisoara si condamnat la 20 de ani inchisoare pentru omor, solicit deschiderea actiunii penale impotriva numitului Dumnezeu, domiciliat in cer, reprezentat in Romania de biserica ortodoxa romana, iar in Timisoara de catre Mitropolia Romana, pentru comiterea infractiunilor prevazute de art. 215 (inselaciune), 221 (tainuire), 246 (abuz in serviciu contra intereselor persoanelor), 256 (primire de foloase necuvenite) si 257 (trafic de influenta). In fapt, prin botezarea mea la biserica s-a facut un contract cu paratul pentru a-l indeparta pe diavol de mine si a ma feri de necazuri. Pana acum, paratul nu si-a onorat contractul. Dimpotriva a pretins si primit de la mine in cursul vietii diferite bunuri si rugaciuni in schimbul iertarii pacatelor si promisiunii ca voi scapa de necazuri si voi avea o viata mai buna, dar m-a lasat in mainile diavolului.”

Solicitarea detinutului Mircea Pavel, a fost pasata de la politie la tribunal pana cand a primit un numar de inregistrare la tribunal si teoretic in momentul de fata acest dosar se afla in cercetare.