Duminica, 8 octombrie 2006, vor fi organizate alegeri locale partiale

Guvernul a aprobat Hotărârea privind organizarea scrutinelor pentru alegerea consiliilor locale şi primarilor din şapte circumscripţii electorale.

În comunele Bucerdea Grânoasă din judeţul Alba, Crivăţ din judeţul Călăraşi şi Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa vor fi organizate alegeri locale parţiale pentru consiliile locale şi primari. Se organizează alegeri locale în aceste localităţi întrucât au fost înfiinţate în cursul acestui an.

În comunele Bârca din judeţul Dolj, Lazărea din judeţul Harghita, Breaza din judeţul Suceava şi Iecea Mare din judeţul Timiş se vor organiza alegeri pentru funcţia de primar. Edilul comunei Breaza nu îşi mai putea continua mandatul întrucât este incompatibil cu funcţia de primar, iar primarul din Iecea Mare a fost eliberat din funcţie ca urmare a imposibilităţii de a exercita calitatea de primar pe o perioadă mai mare de şase luni consecutiv, din motive medicale, conform Legii privind Statutul aleşilor locali. Primarul comunei Bârca a decedat, iar primarul comunei Lazărea a demisionat.