Dulciurile de sarbatori trebuie mancate nu evitate!

Orice vacanta datorata sarbatorilor este cunoscuta pentru dulciurile sale ademenitoare, cumparate sau pregatite in casa, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le mai consumati, ci sa fiti precauti si sa aveti intotdeauna numarul de contact de la o clinica stomatologica pentru copii, cum ar fi Dental Crown Health din Bucresti.

Cand mancati alimente sau bauturi dulci, bacteriile care se gasesc in mod natural in gura incep sa se hraneasca cu zaharul si sa creeze acizi ca si produs secundar. Acesti acizi abuzeaza smaltul dintilor, facandu-l mai slab si mai susceptibil la cariile dentare, precum si o serie de probleme care pot aparea, inclusiv gingivita.

Gustarile dulci din timpul zilei sunt deosebit de daunatoare deoarece acizii care se formeaza in gura in urma consumului lor continua sa afecteze dintii timp de cel putin 20 de minute dupa aceea. Acest lucru poate creste sansa de aparitie a cariilor dentare, periajul si ata dentara fiind foarte utile in indepartarea acestor acizi nedoriti in gura si pe suprafata dintilor.

Cea mai buna modalitate de a evita cariile in timp ce va bucurati impreuna cu cei mici de dulciurile pregatite este sa aveti cu totii o rutina in ceea ce priveste igiena orala.

Iata cateva sfaturi care s-ar putea sa va ajute; mai multe detalii pe stomatologiecopiisector3.ro

clinica stomatologica pentru copii

  • Consumul de alimente bogate in zahar sau alimente bogate in carbohidrati, ca parte a unei mese echilibrate, este mai buna decat consumul alimentelor dulci individuale. Organismul produce mai multa saliva pentru a ajuta la digerarea unor cantitati mai mari de hrana ceea ce duce la neutralizarea acizilor nocivi inainte de a ataca dintii.

  • Alimentele mai dure si lipicioase care iau mai mult timp pentru a fi mestecate pot deteriora dintiim deci ar fi bine sa evitati caramelele si bomboanele.

  • Dupa ce consumati alimente bogate in acizi sau bauturi dulci, clatiti cu apa inainte de a peria dintii pentru a indeparta deja o parte din acizi.

  • Daca nu aveti posibilitatea de a va spala dintii imediat dupa masa, beti apa si clatiti bine gura, astfel incat sa eliminati particulele de alimente, sa produceti mai multa saliva si sa neutralizati acizii din gura.

Specialistii de la Dental Crown Health, stomatologie pentru copii, sunt preocupati de sanatatea celor mici chiar daca este vacanta sau sarbatoare. Este foarte confortabil sa stiti ca indiferent de ce se intampla puteti apela la un specialist. Accesati http://www.stomatologiecopiisector3.ro/ si aflati despre toate serviciile disponibile in cabinet!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Dulciurile de sarbatori trebuie mancate nu evitate!

Comments

comments