Drogurile, cheia pentru a scapa de inchisoare

In Marea Britanie se discuta asupra imblanzirii pedepselor pentru jafurile care au ca scop obtinerea banilor necesari pentru achizitionarea de droguri si alcool, sau pentru participarea la jocuri de noroc, informeaza metro.co.uk. Cei care savarsesc fapte de furt pentru aceste scopuri ar putea sa scape de pedepsea cu inchisoarea, fiind doar obligati sa presteze servicii in folosul comunitatii.
Aceasta propunere este motivata de nevoia acestor oameni de a intra intr-un program de reabilitare care i-ar putea aduce pe calea cea buna. Pedeapsa cu inchisoarea nu reprezinta o solutie pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta dependentii de droguri.
De asemenea, aceasta initiativa legislativa putin ciudata propune pedepse minime pentru cei care fura pentru ca au ajuns in pragul disperarii. Chiar si angajatii care fura mai putin de 20.000 lire de la sefii lor intra in categoria oamenilor cu care legea ar trebui sa fie mai blanda.
Este ciudat ca furtul sa nu mai fie considerat o fapta atat de grava atunci cand este folosit ca mijloc de finantare pentru o alta activitate ilegala, cum ar fi consumul de droguri.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro