Drepturile tale sunt respectate când apelezi la un avocat dreptul muncii

Toți angajații, indiferent de locul de muncă, sunt protejați prin lege. Orice angajator a cărui afacere prestează servicii și comercializează bunuri are obligația să își protejeze angajații. Un avocat dreptul muncii intervine atunci când angajații simt că drepturile lor sunt încălcate. În care situații ar fi bine să fie apelați avocații experți în dreptul muncii?

 

Apelează la un avocat din București când drepturile tale sunt încălcate

Probleme apar și la locul de muncă, indiferent de profesie. Problemele, la rândul lor, se împart și ele în mai multe categorii. Un abuz în serviciu nu este, de exemplu, același lucru cu o hărțuire verbală. Angajații au anumite drepturi legate de locul de muncă care trebuie respectate.

Principala problemă apare atunci când angajații nu își cunosc propriile drepturi. Fiecare angajat este protejat prin lege față de diverse încălcări ale drepturilor acestora. Câteva situații în care drepturile unui angajat sunt încălcate ar fi următoarele:

  1. abuz de orice natură;
  2. violență la locul de muncă;
  3. terminarea contractului de muncă fără motive clare;
  4. munca peste program neplătită.

Un avocat expert în dreptul muncii te va lămuri cu privire la drepturile tale de la locul de muncă. În ce moduri de poate ajuta un astfel de expert?

 

Ești abuzat fizic sau verbal la locul de muncă?

Una dintre cele mai des întâlnite încălcări ale drepturilor omului la locul de muncă este abuzul. Abuzul poate lua diferite forme, de la cel verbal și fizic, la cel sexual. Ai fost vreodată abuzat fizic sau verbal de către superior sau de către proprii colegi?

Într-o astfel de situație, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să povestești cuiva despre întâmplare. Următorul pas ține de intervenția sistemului de justiție românesc. Apelează la un avocat pentru a da în judecată abuzatorul și pentru a-ți recâștiga demnitatea.

Ai fost implicat/ă într-o altercație la locul de muncă?

Mai sus am menționat despre abuz. Abuzul fizic are diverse grade de gravitate, iar printre cele mai grave acte este violența propriu-zisă. Te-ai aflat în nefericita situație de a fi victima unei violențe la locul de muncă? Astfel de acte trebuie raportate de îndată.

Greșeala pe care mulți angajați o fac este neraportarea unui abuz la locul de muncă. Motivul principal ar fi temerea cu privire la pierderea job-ului. Un avocat bun te va ajuta să îți alungi această temere. Important este să pui bunăstarea propriei persoane în fața oricărui câștig financiar sau job.

Ai rămas fără loc de muncă și nu ai primit motive întemeiate?

Abuzul de putere este o sintagmă care ar fi trebuit să rămână în timpurile medievale. Din nefericire, mulți angajatori abuzează de propria funcție. O acțiune care se întâmplă din ce în ce mai des este terminarea contractului de muncă în lipsa unei motivații.

Terminarea unui contract de muncă nu ține în mod absolut de către angajator. În funcție de circumstanțele în care te afli, terminarea contractului de muncă poate să fi fost făcută în mod ilegal. Angajarea unui avocat expert în dreptul muncii este recomandat în această situație.

Ai muncit ore în plus, însă nu se vede la salariu?

Știați că este o ilegalitate să lucrați în plus și să nu fiți plătiți pentru acele ore? Mulți angajatori, din nefericire, profită de unii angajați pentru a lucra în plus. La sfârșitul lunii, acele ore nu sunt plătite pentru munca depusă.

Acesta este un caz clasic în care un avocat trebuie chemat. Pot fi implicați mai mulți avocați, însă cel mai adecvat situației este unul expert în dreptul muncii. Prin colaborarea cu acest expert, munca prestată în plus îți va fi răsplătită în instanță.

Cine îți recomandă un bun avocat expert în dreptul muncii?

Te poți regăsi și tu într-una dintre situațiile de mai sus. În scopul evitării acestor contexte neplăcute, îți sugerăm să apelezi la un birou de avocatură. Propunerea noastră este echipa Buju Stanciu & Asociații, care oferă consultanță juridică în:

  • drept penal;
  • dreptul familiei;
  • dreptul muncii;
  • dreptul penal al afacerilor;
  • start-upuri și investiții;
  • criptomonede, tehnologie blockchain, NFT-uri etc.

Apelează la avocați experți din București în scopul rezolvării problemelor cu care te confrunți. Echipa Buju Stanciu & Asociații este un birou de avocatură pe care îl recomandăm deoarece putem avea încredere în ei.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Drepturile tale sunt respectate când apelezi la un avocat dreptul muncii

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro