Lectorul universitar Stefan Birica a scris de curand cursul de Drept si Legislatie Comunitara.
Stefan Birica este lector universitar la Universitatea Bioterra din Bucuresti inca din 2006. Domnul Stefan Birica este doctor in Stiinte Fitosanitare si preda cursuri de Drept Administrativ si Drept Comunitar European. Studiile domnului Stefan Birica sunt uimitoare. A absolvit facultatea de Drept si Institutul Diplomatic Roman.
Trebuie preciziat si faptul ca Stefan Birica a fost Director al Terenurilor si Padurilor in timpul mandatului lui Gheorghe Flutur la Ministerul Agriculturii. Stefan Birica a mai fost si partener in multe proiecte diplomatice pe o perioada de aproape 15 ani. Acum, Stefan Birica este foarte preocupat de problema energiei solare din Romania fiind executive manager la Gigawatt Global Company.
Anul trecut, Stefan Birica a facut ceva ce putin oameni fac, a ajutat la restaurarea picturii de la Biserica Domneasca Sfantul Anton – Curtea Veche. Pentru acest luru, a fost recompensat cu dimploma de onoare Sfintii Imparati Constantin si Elena de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.
Cursul online al lui Stefan Birica il gasiti aici, il puteti citi si sigur nu o sa ramaneti dezamagiti. Mai jos aveti un fragment din capitolul “Tratatele comunitare” : “Grupăm dispoziţiile tratatelor în trei categorii:
1. dispoziţiile cu aplicabilitate directă completă, dispoziţii care creează drepturi şi obligaţii nu numai faţă de statele membre, ci şi pentru persoanele particulare, la nivelul raporturilor juridice interpersonale;
2. dispoziţiile cu aplicabilitate directă limitată sunt acele dispoziţii care creează drepturi şi obligaţii persoanelor particulare numai faţă de statele membre şi sunt numeroase:
2.1 dispoziţii care cuprind interdicţii sau obligaţii de a nu face:
art. 7 – interzice discriminările în funcţie de naţionalitate;
art. 12 – interzice persoanelor perceperea de noi taxe vamale şi taxe cu efect echivalent;
art. 30 – interzice restricţiile cantitative la import şi măsurile cu efect echivalent;
art. 31 şi art. 32 1.1 – interzic restricţiile cantitative;
art. 37 al. 2 – interzice noi discriminări la titlul de monopoluri naţionale cu caracter comercial;
art. 53 – interzice noi restricţii la dreptul de stabilire;
art. 93 al. 3 – interzice statelor să pună în execuţie un nou proiect de ajutor care nu a fost notificat Comisiei şi asupra căruia aceasta nu s-a pronunţat;
art. 95 al. 1 şi 2 – interzice discriminarea fiscală a produselor importate. „
» Preluat de pe LivePr.ro - Drept si Legislatie Comunitara scris de Stefan
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro