Dreams and Teams – practica un sport si invata cum sa fii lider

Pe 21 februarie, la Sala Floreasca din Bucuresti se va desfasura festivalul de sport Dreams and Teams, la care vor participa 120 de elevi din scolile primare din capitala. Proiectul initiat de British Council are ca scop sa ii invete pe tineri cum sa isi dezvolte abilitatile de lider si sa aiba o abordare interculturala prin intermediul sportului in activitatile din comunitatea in care invata si se formeaza.

În cadrul acestui proiect au fost organizate cursuri de pregătire pentru 6 tutori locali selectaţi în urma unei competiţii deschise la care au candidat peste 50 de traineri si profesori din întreaga ţară. Tutorii au pregătit, la rândul lor, alţi tineri ca să devină lideri în comunităţile lor şi care să coordoneze festivaluri de sport şi să înfiinţeze cluburi Dreams and Teams.

În septembrie 2007 a avut loc selecţia tutorilor din România, în urma căreia 6 tutori au urmat cursuri de formare la Bucureşti în perioada 23-26 octombrie 2007. În noiembrie 2007, a urmat etapa selecţiei Tinerilor Lideri, la care au luat parte elevi din 10 licee din Bucureşti, Sibiu şi Drobeta Tunru Severin. Săptămâna aceasta, între 18-22 februarie au loc sesiunile de formare pentru 21 de lideri: tutorii din România împreună cu un trainer din Marea Britanie, Carol Hawman, reprezentantă a organizaţiei Youth Sports Trust şi un trainer din Bulgaria, Anna Yanina, din partea Dreams and Teams Bulgaria i-au învăţat cum să implementeze valorile proiectului, cum sa organizeze un festival de sport, cum să ia decizii şi să evalueze rezultatele.

Dreams and Teams este unul dintre proiectele globale ale British Council iniţiat pentru a dezvolta o platformă dedicată tinerilor de a explora împreună, prin sport, subiecte ca egalitate, diversitate culturală, incluziune socială, religie, cultură civică, lucrul în echipă, leadership sau comunicare. Proiectul îi încurajează pe Tinerii Lideri să înfiinţeze cluburi Dreams and Teams unde să-şi exerseze în continuare aptitudinile dobândite pe parcursul training-ului, să fie responsabili şi să aibă iniţiative în comunităţile în care învaţă. Ei sunt încurajaţi să lucreze cu parteneri din alte ţări prin e-mail, video conferinţă sau prin schimb de experienţă direct şi să gândească global în implementarea proiectelor locale.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro