Două noi obiective realizate în Irak de militarii români

Militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” au inaugurat, sâmbătă 18 iunie a.c., o reţea de distribuţie a apei şi un drum cu o lungime de 1 km, obiective finalizate în Al Fuhud, o localitate situată în sudul Irakului, având aproximativ 30.000 de locuitori.

Cele două proiecte, pentru care au lucrat 20 muncitori irakieni timp de şase săptămâni, au fost realizate de militarii bucureşteni şi au o valoare de 150.000 USD, bani din fondurile asigurate de Forţa Multinaţională.

În casa de oaspeţi a oraşului Al Fuhud, unde au fost invitaţi de şeicul Nazar Mannar, militarii români au discutat despre necesităţile comunităţii locale, în principal privind furnizarea de apă potabilă, despre proiectele de construire de şcoli şi a unor staţii de epurare a apei, precum şi reabilitarea de drumuri.

”Suntem mulţumiţi de aceste prime proiecte realizate în oraşul nostru. Locuim într-o zonă săracă şi mlăştinoasă şi avem mare nevoie de drumuri şi de apă bună, care să nu ne îmbolnăvească. Vom fi alături de militarii români pe toată durata realizării acestor proiecte, de la iniţierea şi până la finalizarea acestora” a spus şeicul Nazar Mannar.

Conform informaţiilor transmise de căpitanul Carol Florea, ofiţerul de relaţii publice, Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” a finalizat, în cele cinci luni de misiune, şapte proiecte de infrastructură în valoare de 820.000USD.