Donald Trump anunță livrarea către Norvegia a unor avioane de luptă virtuale, celebrele F-52

Președintele SUA Donald Trump a făcut-o din nou „de oaie”. El anunțat oficial că Statele Unite au livrat cu succes către Norvegia avioane de luptă F-52. Din păcate pentru Trump, avionul există doar în lumea virtuală, mai exact în celebrul joc „Call of Duty: Advanced Warfare”.
Conform Washington Post, Trump a lăudat vânzarea avionului virtual într-o conferință de presă susținută alături de primul ministru norvegian, Erna Solberg, conferință de presă care a fost susținută la Casa Albă în cursul zilei de miercuri, 11 ianuarie 2018. Achiziția Norvegiei a fost ridicată în slăvi în contextul în care președintele SUA a dorit să sublinieze dezvoltarea frumoasă între țara sa și aliatul din Europa de Nord în sectorul apărării.
„În noiembrie am început livrarea primelor avioane F-52 și F-35. Comanda este de 52 de aparate, unele dintre ele fiind livrate mai repede decât era planificat.” a declarat Trump, preluat de Washington Post.
Gafa a fost făcută în timp ce Trump citea de pe un document oficial. Se pare că ar fi fost vorba de o confuzie din partea președintelui.
Există într-adevăr un contract pentru avioane de luptă între Statele Unite și Norvegia, pentru avioane F-35 Lightning II produse de Lockheed Martin, dar până acum, autoritățile norvegiene au aprobat buget doar pentru 40 de avioane.

 

 

 

Foto: thenation.com