Dobrogea - Noua destinatie pentru mountain bike

iulie 30, 2012

Pe 11 August amatorii de mountain bike din toata tara sunt asteptati la Babadag XC, in orasul Babadag, la singurul concurs de ciclism crosss country din Dobrogea.

Organizata de firma constanteana Triton Sport , competitia urmareste promovarea regiunii de sud-est a Romaniei drept destinatie pentru mountain bikeri. Aflat acum la a doua editie, Babadag XC s-a bucurat anul trecut de aprecieri pozitive din partea concurentilor participanti. Acestia au fost luati prin surprindere de frumusetea padurii de la Babadag, dar si de adrenalina de care au avut parte pe traseu. Site-ul oficial al competitiei este: www. biciclete .ro/babadagxc.

Cursa porneste de langa ruinele unei cetati romane si se desfasoara de-a lungul unui drum forestier. Cunostintele tehnice ale ciclistilor vor fi puse la incercare de portiuni de urcari si coborari abrupte, dar si de teren plat de pamant si macadam.

Competita este deschisa atat amatorilor, cat si sportivilor licentiati la cluburile sportive (elite), existand o plaja larga de categorii de participanti: amatori-masculin – 14-19 ani , 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50+ani, amatori-feminin – 14-29 ani, 29+ ani, elite si copii. Concurentii vor parcurge ture de cate 17 km in functie de categoria la care s-au inscris, astfel: elite - 3 ture, amatori-masculin - 2 ture, amatori-feminin - o tura. Copiii participanti vor avea un traseu special, adaptat varstei lor. Inscrierea la competitie se face contra unei taxe de 50 de lei, care se poate achita prin virament bancar, la sediul firmei Triton Sport de pe B-dul Dezrobirii nr. 151, bloc ID4, Constanta sau in ziua competitiei.

Pentru fiecare grupa de concurenti si categorie de varsta, primii trei care vor trece linia finish-ului vor primi premii pentru performantele lor astfel: locul I – 350 lei, locul II – 250 lei, locul III – 150 lei. Pe langa acestea, se va organiza si o tombola la care se vor castiga diverse cadouri, iar cel mai norocos ciclist se va intoarce acasa cu o bicicleta nou-nouta. In plus,vehiculele pe doua roti vor fi curatate dupa competitie cu echipamente profesionale furnizate de catre partenerul tehnic al concursului, Kaercher Romania.

La sfarsitul evenimentului, organizatorii vor invita toti concurentii si colaboratorii la un pranz copios in incinta taberei de copii Babadag, pentru a avea ocazia de a-si impartasi aventurile de pe traseu.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro