Dobrogea Grup a lansat painea Sanogena

decembrie 20, 2007

Dobrogea Grup a lansat vineri 14 decembrie conceptul de paine sanogena in cadrul workshop-ului organizat la Constanta cu titlul:”Paine si sanatate la Dobrogea Grup”, workshop la care au fost invitati medici specialisti nutritionisti,endocrinologi,diabetologi, pediatri,internisti si medici de familie
Workshop-ul a avut drept obiectiv prezentarea catre mediul medical a realizarilor si proiectelor Dobrogea Grup orientate in directia alimentatiei sanatoase si concretizate prin dezvoltarea de noi produse in corelatie cu schimbarile produse in modul de viata al omului modern dar si cu factorii de risc si afectiunile care predomina in prezent.
Invitatul de onoare al manifestarii a fost Prof Dr Gheorghe Mencinicopschi, Director al Institutului De Cercetari Alimentare Bucuresti care a vorbit despre “Caracteristicile sanogenetice ale unor produse de panificatie si impactul acestora asupra sanatatii consumatorului modern”.
“Mancam fara sa ne hranim. Alimentele sunt savuroase si frumos prezentate dar nu au valoare nutritiva si contin aditivi uneori chiar periculosi pentru sanatatea noastra. De aceea trebuie sa fim atenti la ingredientele mentionate pe etichetele alimentelor ,sa alegem alimentele sanatoase si sa cerem producatorilor alimente care ne ajuta sa ne pastram sanatatea.”
Painea sanogena este painea cu profil nutritional echilibrat.
Principiile aplicate la Dobrogea in proiectarea noilor produse pornesc de la studiul si utilizarea in fazele de conceptie si fabricatie a ingredientelor sanogene (fibre solubile si insolubile,grasimi vegetale nehidrogenate,surse naturale de antioxidanti si uleiuri esentiale) dar si a tehnologiilor moderne capabile sa potenteze valoarea biologica a bobului de grau.
Noile produse Dobrogea sunt obtinute in conditii de control strict al igienei si disciplinei in procesul de fabricatie,sunt validate si autentificate tehnic si tehnologic si sunt analizate in laboratoare internationale acreditate.
• Bonpana si Bongrana –paine sanogena cu termen mare de valabilitate,fara aditivi alimentari “E” codificati conform sistemului european de codificare;
• Paine si specialitati de panificatie Dobrogea proaspete-sanogene,fara aditivi “E”;
• Painea hipoglucidica Dobrogea -produs functional cu continut redus de carbohidrati si sursa importanta de fibre alimentare.
”Oferim pietei romanesti prima paine sanogena, 100% naturala, cu termen mare de valabilitate bazat exclusiv pe capacitatea de autoconservare a painii, fara aditivi alimentari si care pastreaza gustul si aroma painii traditionale romanesti.”
Dobrogea Grup este unul din cei mai importanti producatori din sectorul morarit-panificatie din Romania, grup de firme cu capital 100% romanesc care a realizat in 2006 o cifra de afaceri de peste 51 mil euro si care a investit in modernizare in ultimii 12 ani peste 52 mil euro. Dobrogea Grup este lider national de piata in sectorul morarit detinand cu faina Dobrogea o cota de piata de peste 28%, in sectorul biscuiti 8%, produse congelate-60%, paine pe piata nationala-4% iar local peste 75% din piata de paine a judetului Constanta.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro