Dobanda la creditele CEC in lei a scazut la 9,75% pe an

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), banca ce dispune de cea mai larga paleta de produse de creditare si economisire pentru populatie, a redus cu mai mult de o treime dobanda la creditele in lei destinate cumpararii autoturismelor.

Astfel, dobanda perceputa de CEC la creditele pentru cumpararea de autoturisme scade de la 15 la 9,75 la suta pe an, iar produsul este oferit in doua variante de finantare – cu sau fara avans din partea cumparatorului.
In acelasi timp, au fost reduse dobanzile si la alte categorii de credite destinate persoanelor fizice : la creditele ipotecare noi in lei, precum si la creditele de refinantare imobiliare, scaderea este de aproape un sfert fata de nivelul anterior, de la 12,94 la 9,75 la suta pe an. In cazul creditelor ipotecare in derulare, a caror dobanda este stabilita prin contract in functie de rata dobanzii interbancare, noile rate s-au redus de la 12,94 la 11,38 la suta pe an.
CEC are ca obiectiv principal in acest an cresterea cotei de piata, prin mentinerea clientelei actuale, dar si prin atragerea de noi clienti, persoane fizice si juridice, pentru care pregateste permanent noi produse si servicii bancare. In ultimele sase luni au fost lansate o serie de produse noi, dintre care cele mai importante sunt cardurile, produsele in valuta si serviciul de transfer rapid de bani din strainatate. În perioada imediat următoare vor fi lansate noi produse bancare, in lei si valuta, destinate în mod special IMM-urilor.