DNA cere ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu pentru luare de mită

Procurorii DNA au anunțat că au cerut Parlamentului ridicarea imunității pentru un deputat acuzat de trafic de influență și luare de mită în perioada în care era ministru.

Deși nu este numit în comunicatul de presă, vizat de anchetă este Nicolae Bănicioiu, iar faptele au avut loc în perioada când în guvernele conduse de Victor Ponta, întâi ca ministru al Tineretului și apoi al Sănătății.

Conform procurorilor, Nicolae Bănicioiu ar fi pretins, în perioada 2012-2014 aproape 1,3 milioane de lei pentru a-și folosi influența asupra Ministerului Sănătății pentru a numi manageri de spital pe care doi oameni de afaceri îi puteau controla și pentru a aloca sume de bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte.

Mai mult, procurorii susțin că Bănicioiu ar fi primit și o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiași oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătății, în perioada 2014 – 2015.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Tineretului în Guvernul Ponta în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014, iar în perioada 5 martie 2014 – 17 noiembrie 2015 a fost ministru al Sănătății. El este acum deputat și membru în conducerea Pro România.

Pentru a putea începe urmărirea penală pe numele lui Nicolae Bănicioiu, procurorii au nevoie de încuviințarea, prin vot în plen, a Camerei Deputaților de ridicare a imunității.

Comunicatul integral al procurilor DNA

 

Sursa: europalibera.org