Dispozitivele de vapat – surse ale unor afecțiuni pulmonare grave

octombrie 24, 2019

Țigările electronice au o popularitate din ce în ce mai mare în țara noastră, fiind considerate o alternativă mai sănătoasă a țigărilor cu tutun. Cu toate acestea, utilizarea lor se face în opoziție cu directivele date de către instituțiile din sistemul de sănătate publică, acestea susținând faptul că astfel de dispozitive sunt nocive.

Un număr tot mai însemnat de studii realizate în statele occidentale aduc dovezi concludente în legătură cu aspectul nociv al țigărilor electronice. Utilizarea pentru o perioadă îndelungată a dispozitivelor electronice de fumat produce afecțiuni pulmonare asemănătoare expunerii la gaze toxice, iar cei afectați pot necesita spitalizare pentru o perioadă îndelungată. Deși promovate ca fiind o alternativă nedăunătoare de fumat pentru organism, e-țigaretele au asupra sănătății un impact negativ comparabil cu țigaretele clasice. În acest context, fumătorii trebuie să acorde atenție medicinei de prevenție pentru a putea contracara posibilele afecțiuni cauzate de substanțele conținute de țigara electronică. O asigurare medicală privată poate fi un instrument eficient pentru că acoperă costurile investigațiilor preventive și oferă beneficiarului posibilitatea de a-și alege medicul și unitatea medicală în care să se trateze.

Observăm o creștere considerabilă a pieței țigărilor electronice, oamenii devenind tot mai atrași de aceste dispozitive. Cu toate acestea, urmărind ultimele studii publicate în țările din Occident putem observa concluzii mai mult decât alarmante, care demonstrează faptul că dispozitivele electronice de fumat pot fi extrem de nocive. În aceste condiții, prevenția este esențială pentru a evita apariția afecțiunilor grave. Consulturile medicale reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a ține o evidență clară a stării de sănătate, iar costurile acestora pot fi acoperite de o asigurare privată de sănătate” spune Elena Ciobanu, Director Operațional al MediHelp Internațional.

Unul dintre cele mai mari pericole pe care dispozitivele de vapat îl reprezintă este capacitatea acestora de a atrage segmentul tânăr de public, în special adolescenții. În statele occidentale, e-țigaretele au ajuns să atragă un număr uriaș de tineri, persoane care până în acel moment nu erau fumători. Astfel, expunerea la nicotină prin intermediul dispozitivelor electronice mărește șansele ca o parte tot mai mare dintre tineri să devină fumători ai țigărilor clasice în viitor, dezvoltând dependența față de nicotină.

Este adevărat faptul că una dintre cele mai îngrijorătoare tendințe este aceea a popularității pe care dispozitivele de vapat o au în rândul tinerilor. Studiile efectuate de instituțiile medicale din străinătate informează asupra unui trend ascendent în ceea ce privește consumul de nicotină în rândul tinerilor. Acest lucru se întâmplă după ce, în ultimele decenii, datorită măsurilor drastice anti-fumat luate de guverne, numărul fumătorilor tineri scăzuse semnificativ. Un astfel de trend global trebuie să ne facă să fim atenți și pe noi, cei din România, deoarece publicul tânăr este cel care se adaptează cel mai rapid influențelor din afară” mai spune Elena Ciobanu, Director Operațional al MediHelp Internațional.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Dispozitivele de vapat – surse ale unor afecțiuni pulmonare grave

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro