Dinozaurii scafandri la Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie organizeaza sambata, 3 martie si duminica, 4 martie 2007, cea de-a cincea intalnire din cadrul proiectului Era dinozaurilor: Dinozaurii scafandri. Datorita numarului foarte mare de solicitari, prelegerile si atelierele din cadrul acestui proiect se vor desfasura esalonat in urmatoarele intervale orare: 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30, 14.00 – 15.30 si se vor relua si in data de 10 martie, sambata, intre aceleasi ore.

Marile si oceanele Erei Mezozoice erau dominate de dinozauri marini. Dintre acestia, Ichtyozaurii erau reptile marine, pradatoare, asemanatoare unor delfini care vanau in grupuri si aveau un comportament social evoluat. Plesiosaurii, concurenti ai Ichtyozaurilor, traiau in zonele de tarm si impresionau prin gatul lor foarte lung. Mai putin feroce decat alti dinozauri marini, Plesiosaurii au captivat imaginatia publicului atunci cand a fost semnalata prezenta unui monstru in lacul Loch Ness din Scotia. Adevaratii stapani ai apelor erau Mosazaurii, reptile rapace care atacau alti dinozaurii si chiar pe semenii lor.
Vom cunoaste toate aceste grupe de dinozauri, intelegand ce specii predominau si care era mediul lor de viata.

Numarul maxim de participanti la fiecare din aceste sedinte este de 30 de copii. In functie de solicitari, intalnirea va fi reluata si in weekendul urmator.
Participarea la programul Era dinozaurilor se face prin rezervare la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro.
Pretul unui bilet la programul Era dinozaurilor este de 2,5 RON/persoana.