Din 27 iunie, la Muzeul Antipa incepe: Scoala de vara

Cea de-a patra ediţie a “Şcolii de vară” organizată de Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” îşi începe cursurile în acest an pe 27 iunie. Programul este dedicat copiilor şcolari şi tuturor celor care sunt fascinaţi de natură. “Şcoala de vară” din acest an are trei module şi se desfăşoară în cinci serii. Pe lângă modulul de Nevertebrate şi taxidermie, anul acesta avem şi modulele de Herpetologie şi de Geologie şi paleontologie.

Pe parcursul a două săptămâni, cursanţii vor participa la activităţi teoretice şi practice având ca subiect cunoaşterea, prepararea şi conservarea diferitelor grupe de animale în conformitate cu normele standard din muzeele de ştiinţele naturii. Înscrierile se pot face indiferent de perioada cursului, la telefon 312.88.26 interior 137 sau e-mail: mivan@antipa.ro şi dmr@antipa.ro.
Cursurile se desfăşoară zilnic între orele 10.00 – 12.00, excepţie fac zilele de sâmbătă şi duminică. După cele două săptămâni de cursuri şi activităţi practice, cursanţii vor susţine un test final care va consta într-un test grilă pe desene şi texte, proba practică şi examinare orală. Examinarea va fi susţinută în Amfiteatrul Muzeului în a treia zi de luni de la începerea cursurilor.
Costul cursului este de 800.000 de lei. Pentru doi copii fraţi costul cursului este de 1.200.000 de lei. Taxa se achită la Serviciul contabilitate care emite şi chitanţele de plată la începutul cursului, la finele lui, în rate sau toţii banii odată.
Cursanţii pot opta pentru modulele următoare:

Modulul I: Nevertebrate şi taxidermie
27 iulie – 8 iulie, evaluare luni, 11 iulie
25 iulie – 5 august, evaluare luni, 8 august
22 august – 2 septembrie, evaluare luni, 5 septembrie
Modulul din acest an dedicat nevetebratelor aduce cursanţilor informaţii noi şi interesante despre lumea insectelor dar şi despre rudele lor, păianjenii. Participanţii la acest modul vor mai avea ca obiect de studiu moluştele şi tehnicile de microscopie, ambele subiecte fiind abordate în premieră la Şcoala de vară.

Modulul II: Herpetologie
11 iulie – 22 iulie, evaluare luni 25 iulie.
Cei pasionaţi de „târâtoare” vor afla informaţii teoretice despre broaşte, şerpi şi şopârle – câte specii sunt, unde trăiesc, cu ce se hrănesc – o mulţime de curiozităţi şi amănunte mai puţin cunoscute, vor vizita colecţiile ştiinţifice, vor lua parte la demonstraţii practice, atât în laborator cât şi pe teren.

Modulul III: Geologie şi paleontologie
8 august – 19 august, evaluare luni, 22 august
Cursanţii vor afla lucruri interesante despre rocile utile dar şi despre evaluarea pietrelor preţioase, despre fenomenele de formare a rocilor şi fosilelor, despre nevertebrate fosile marine şi chiar despre dinozauri.