Diferența dintre remorcă și semiremorcă

Atât remorca, cât și semiremorca sunt vehicule fără motor care sunt cuplate la un cap tractor. Dar ce caracteristici are fiecare?

Remorcile sunt utilizate pe scară largă atât de persoane fizice, cât și de companii din întreaga lume. Ce se înțelege prin remorcă? Este cunoscut ca fiind un vehicul de marfă nemotorizat, care este alcătuit dintr-o serie de elemente fundamentale: șasiu, roți, suprafață de încărcare și, în funcție de greutate și dimensiuni, frâne proprii. Astfel, pentru firmele de transport, remorca oferă spațiu suplimentar pentru marfă. Există o gamă largă de remorci pe piață. Prin urmare, fiecare companie poate alege pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor sale specifice. Cu alte cuvinte, dacă o companie, indiferent de sectorul în cauză, necesită spațiu suplimentar pentru a transporta o încărcătură, este probabil ca o remorcă să fie soluția optimă de care are nevoie.

Realitatea este că diferența dintre o remorcă și o semiremorcă este enormă. S-ar putea spune că se aseamănă doar prin nume, iar în orice altceva diferă complet. În ceea ce privește diferența dintre o remorcă și o semiremorcă, una dintre cele mai remarcabile este că aceasta din urmă nu are punte față. Este atașată direct de vehiculul de tracțiune, transmițând astfel o parte din sarcina acesteia. Cu alte cuvinte, utilizarea acestor elemente de transport va fi legată în mod clar de o anumită activitate de transport sau de marfă, desfășurată în general de companii mai mari, sau în anumite sectoare de activitate precum transportul de utilaje sau elemente de construcție pe șantier.

Remorca. Remorca transportă toată greutatea ei și a încărcăturii încărcate. Axa este în fața remorcii și, de asemenea, în spate. Tractorul sau camionul din față furnizează doar puterea de tracțiune și de direcție. Legătura dintre remorcă și tractorul din față este cârligul. Remorca este utilizată în mod normal în fabrici, porturi, terminale, depozite, pentru transport pe distanțe scurte. Dintre diferitele tipuri de remorcă care există, una dintre cele mai comune este cea cunoscută sub numele de remorcă cu cuplare. Este cea mai comună pentru autoturisme și se caracterizează prin faptul că are două sau mai multe axe, precum și o axă de direcție. Transmite vehiculului care îl remorcă o sarcină care în niciun caz nu depășește 100 de kilograme. Este așadar un tip de transport mult mai flexibil și modular, ceea ce înseamnă că cererea pentru acesta este echilibrată între persoane care desfășoară activități independente, companii din tot felul de sectoare și chiar persoane fizice.

Semiremorca. Este un vehicul fără motor, care este cuplat la a 5-a roată a unui tractor, sprijinind o parte din greutatea acesteia pe acesta. Preia o parte din greutate, de obicei 70% din greutatea remorcii și din greutatea încărcăturii, în timp ce tractorul articulat preia restul de 30%. Axele sunt in spate. Legătura dintre semiremorcă și tractor este pivotul. Există mai multe tipuri și cu diferite funcții. Este utilizată pe scară largă în zona logistică, pentru transportul pe distanțe lungi.

Prin urmare, o remorcă este cuplată și trasă de un camion rigid și o semiremorcă este cuplată la a cincea roată a unui tractor, susținând o parte din greutatea acesteia.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro