Aerul conditionat a aparut pentru prima data in anii 1930 in SUA pe masinile construite de Packard, desi unitatea folosita era montata dupa construirea masinii, deci folosea spatiu suplimentar si avea instalatii nesigure. Odata cu trecerea timpului, aceasta functie a fost imbunatatita, dezvoltandu-se atat de mult incat sa permita soferilor in control total asupra temperaturii din masina.
Aerul conditionat este o functie standard a tuturor masinilor noi. Cu cat o masina este mai scumpa, cu atat este mai probabil ca sistemul de aer conditionat sa fie mai performant si sa aiba mai multe functii.
Un aer cald este foarte usor de obtinut deoarece masina il poate emite automat, imediat ce este activat butonul de incalzire. Insa pentru a raci aerul, masina trebuie sa fie echipata cu un compresor suplimentar care sa directioneze aerul catre un condensator. Apoi, ia contact cu agentul frigorific pentru a-l raci, dupa care este trimis inapoi catre orificiile de aerisire. Controlul climei este, exact asa cum spune denumirea, o functie care permite controlul sporit asupra temperaturii interioare, indiferent de conditiile meteo de afara. Ca si in cazul sistemului de incalzire, cu ajutorul climei exista posibilitatea de control si asupra aerului rece.
Diferenta majora dintre sistemul de aer conditionat si clima este ca acesta din urma permite ocupantilor sa stabileasca temperatura dorita, iar sistemul mentine automat temperatura pe masura ce conditiile din afara masinii se schimba. Sistemul de climatizare permite setarea unei temperaturi specifice, fiind posibile chiar si variatiile cu jumatate de grad in plus sau minus. In majoritatea masinilor echipate cu functii de control al temperaturii, dezaburirea rapida a geamurilor si parbrizului este foarte usor de efectuat.
O alta diferenta majora intre aerul conditionat si clima este faptul ca acesta din urma avea setari automate. Comenzile obisnuite permit ghidarea aerului spre picioare, corp sau cap si ofera posibilitatea de a alege intre aerul proaspat sau recircularea aerului din interiorul masinii. In autovehiculele dotate cu clima, temperatura este aceeasi in toate zonele masinii.
Pentru verificarea aerului conditionat, incarcari freon auto, intretinerea sistemului de clima sau alte servicii, apelati cu incredere la echipa Nord Garage! Accesand https://www.nordgarage.ro/ puteti afla mai multe detalii despre serviciile de reparatii masini in Bucuresti efectuate intr-un service modern si dotat corespunzator!
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Diferenta dintre aer conditionat si sistem de climatizare
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro