Unul dintre marile mistere ale omenirii este cel legat de aparitia vietii pe Pamant. Un grup de cercetatori vine cu o noua ipoteza conform careia diamantele ar fi fost cel mai bun prieten al aparitiei vietii, relateaza livescience.com.
Oamenii de stiinta au emis multa vreme teorii despre combinatia elementelor chimice primordiale care ar fi putut favoriza aparitia vietii pe planeta noastra, dar nimeni nu a reusit sa explice cum acesti amino acizi simpli s-au combinat formand polimeri complecsi necesari ca platforma a genezei.
Diamantele sunt forme cristalizate de carbon care preced cea mai veche forma de viata de pe planeta. In experimentele realizate in laborator, cercetatorii au descoperit ca daca sunt tratate cu hidrogen, diamntele naturale formeaza un invelis de apa, iar dupa cum stim, apa este un element primordial al vietii. De asemenea, aceste experimente au relevat conductivitatea electrica care ar putea reprezenta cheia care a fortat reactiile dintre elementel chimice, facand posibila prima nastere.
Cand moleculele primitive au intrat in contact cu diamatele combinate cu hidrogen cu milioane de ani in urma, reactia care a rezultat in urma contactului ar fi putut sa fie suficienta pentru a genera molecule organice complexe care au determinat aparitia vietii.
Acest nou studiu nu spune clar ca viata ar fi aparut in acest fel, dar sustine un mod prin care ar fi inceput lumea.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro