Dezordine generala

Toate publicatiile si posturile de televiziune descriu dezastrul inundatiei Bucurestiului. Ieri prima zi adevarat ploioasa de toamna. Incet dar sigur incepea sa se formeze balti in capitala. Pentru unii o zi normala de ploaie, pentru altii ambuteiaj, case inundate, frig, umezeala.
Din cauza canalizarii proaste din capitala s-a creat un peisaj de neimaginat. Strazile capitalei sunt de-a dreptul blocate de apa. Doar cateva pasaje au mai ramas circulate restul, fiind un adevarat motiv de traversat cu bacul. In afara de aceasta unele strazi sunt inundate atat cat sa distruga si casele oamenilor. Unii dintre noi ne-am petrecut ieri ziua si inca o mai facem si astazi, evacuand locuintele si scotand apa din case. Un adevarat calvar. O alta parte proasta a acestor evenimente este si proasta organizare. Pe langa faptul ca majoritatea semafoarelor sunt trecute pe intermitent, politistii lipsesc cu desavarsire ei fiind instruiti pentru aceste zile ploioase sa vegheze la loc ferit traficul. Pai mai bine decat sa stea sub un acoperis in apropierea intersectie mai bine ar fi stat acasa.
Povesteam despre pasaje. In astfel de zile este foarte recomandat sa se evite pasajele pe cat cu putinta. Unele dintre ele chiar daca erau inchise nimeni nu si-ar fi dat seama de asta decat daca ar fi auzit la stiri sau daca efectiv ar fi incercat sa le traverseze. Semnul de inchis era pus direct in pasaj astfel incat se formase un adevarat “macel” de masini care ocoleau pe contrasens sau care intorceau. Pai bine domnilor de la logistici, semnalizarea se pune cu mult inainte de incident astfel incat sa existe si o portita de ocolire.
Strazile ca strazile dar peisaj miric se poate observa si in subsolurile unor spitale. Apa cat sa te plimbi cu barca. Si dacs si spitalele sunt in o astfel de stare unde sa te mai ascunzi? In casa apa, pe strazi apa, in spitale ape……pai bine ca avem “momentan” o astfel de clima ce nu permoite vizita a mai stiu eu ce taifun si uragan caci ne-ar fi sters de pe fata pamantului rapid.
Si din aproape in aproape ne rugam ca acest calvar sa dureze mai putin de cateva zile cat este anuntat caci nu se stie cat vom mai rezista. De fapt ar fi trebuit sa fim pregatiti avand in vedere ca pe noi totul ne ia prin surprindere.