Detectorul pentru carnea de porc

mai 4, 2010

Oamenii de stiinta din Kazakhstan, tara predominant musulmana, au descoperit un test instant care poate detecta carnea de porc din mancare, relateaza Yahoo News.

Testul este constituit dintr-o tija de plastic tratata astfel incat sa poata detecta moleculele specifice carnii de porc, intezisa de Islam, dar care poate fi intalnita frecvent in restaurantele din Kazakhstan.

Saptamanalul Megapolis, cel care a relatat descoperirea, spune ca este deja un fapt demonstrat ca unii bucatari isi inseala clientii adaugand in mancaruri carne de porc pentru a diminua pretul unui fel de mancare.

Daca exista dubii asupra carnii, oamenii pot taia o bucata, sa o puna intr-un pahar cu apa, sa scuture putin paharul, dupa care sa ia carnea si sa o puna pe batul magic. In functie de felul carnii, batul se va colora.

Nu se stie inca momentul exact in care aceasta inventie va disponibila pe piata.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro