Putem produce de la matrite, piese si subansamble cu orice grad de dificultate si complexitate, de asemenea, datorita echipamentelor noastre sunt de ultima generatie, permitand onorarea oricare comenzi, indiferent de cantitate si numar. In cadrul acestui articol vom vedea care sunt provocarile ce intervin in gravura mecanica si mai ales, ce materiale pot fi prelucrate si care este rolul diamantului in acest domeniu.
Inainte de orice, suntem datori cu o mica explicatie, gravura mecanica este un proces prin care se creeaza diferite modificari sau prelucrari estetice cu ajutorul unor freze proiectate in mod special pentru a rezista fortelor ce apar in timpul contactului cu obiectul ce urmeaza a fi gravat. In general, frezele sunt realizate din aliaje de inalta performanta cum ar fi cel intalnit la burghiele cu cap VIDIA, un aliaj extrem de dur si rezistent.
Cu acest gen de freze putem prelucra orice material, de la lemn, plastic, pana la anumite oteluri si aliaje, insa pentru acestea, in timpul prelucrarii prin gravura mecanica este necesara o lubrifiere. Insa, provocarile nu se opresc doar aici, de exemplu, pentru realizarea unor subansamble cu detalii complexe sunt necesare chiar si cateva treceri sau repetari ale procesului de gravura mecanica insa cu freze diferite in functie de complexitatea proiectului.
Dupa cum am spus si mai devreme, cea mai mare provocare in gravura mecanica este supraincalzirea frezei, acest lucru este cauzat de imensele forte de frecare ce duc la incingerea atat a frezei cat si a obiectului. Pentru a se evita aceste situatii nedorite in timpul procesului tehnologic este folosit un lubrifiant de racire care are rolul de a proteja freza in timpul prelucrarii.
Si pentru ca spuneam mai la inceput ca vom vedea care este legatura dintre diamante si procesul tehnologic de gravura mecanica, iata ca am ajuns si in acest punct. Diamantul este materialul cu cea mai mare duritate (exceptand unele compozite foarte scumpe si speciale), iar daca doriti sa realizati diferite modele in materiale foarte dure (chiar si granit) sau doriti sa realizam gravuri pe suprafete din sticla, diamantul este singura solutie pe care o putem folosi. In mod evident, nu vorbim despre diamante naturale deoarece acestea sunt foarte scumpe.
Pentru tehnologia prelucrarii prin gravura mecanica sunt folosite diamante industriale sau de sinteza, asa cum mai sunt ele denumite, care nu sunt pretioase prin natura lor, insa extrem de utile atunci cand vine vorba despre prelucrarea mecanica.
Va asteptam sa ne cunoastem mai bine prin intermediul siteului nostru, www.stantelaser.ro locul de unde va puteti documenta despre serviciile noastre, dar si despre echipamentele pe care le detinem. De asemenea, va asteptam cu o serie de oferte unice special proiectate pentru dumneavoastra.
» Preluat de pe LivePr.ro - Despre gravura mecanica provocari si tehnologii
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro