Iti place sa asculti muzica la un volum cat mai tare, iar basul dat la maxim iti provoaca fiori de placere, ei bine, din pacate iti spunem ca pana vei ajunge la varsta de 50 de ani, sunt mari sanse ca auzul sa te lase. Cabinetul ORL Bacau dr. Laura Asafte, medic primar ORL nu iti poate reda ceea ce ai pierdut, insa, cu siguranta este locul unde poti sa afli totul despre acest domeniu, dar si locul unde iti poti trata problemele de auz si nu numai.
Si pentru ca vorbim despre auz, acesta este al doilea simt ca si importanta, urechea umana fiind un mecanism extrem de dezvoltat care indeplineste doua roluri esentiale, auzul si echilibrul. Intr-o descriere foarte sumara, urechea este compusa din trei segmente principale. Urechea externa, medie si interna. Este evident ca la un cabinet ORL Bacau ca al nostru, tratam si investigam in totalitate aparatul auditiv.
Ei bine, urechea externa este ceea ce oricine vede, structura tip – palnie are rolul de a canaliza undele sonore intr-o maniera cat mai eficienta. Sunetul este preluat si trimis in canalul auditiv al urechii medii acolo unde se regaseste si timpanul. Ei bine, aceasta fina membrana organica este cea care joaca un rol foarte important in auz. Majoritatea celor care vin in cabinetul nostru ORL Bacau cu probleme de auz, au timpanul mai mult sau mai putin avariat.
Rolul timpanului este cel de a prelua undele sonore si de a le transpune in miscare fizica, cam la fel cu ceea ce se intampla intr-un difuzor, insa in sens opus. Timpanul pune in miscare o structura din 3 oase (cele mai mici oase din corpul uman) ciocan nicovala si scarita. Cel din urma este conectat la melcul auditiv care contine in interiorul sau terminatii nervoase foarte fine ce percep si cele mai minuscule vibratii. Tot in aici, in urecea interioara se gaseste si sistemul ce permite omului sa isi pastreze echilibrul. Astfel se explica si motivul pentru care cei ce vin in cabinetul ORL Bacau cu probleme mai serioase ale urechii, au si sanse de a avea dificultati in a-si pastra echilibrul.
Sunetul prea puternic poate cauza de cele mai multe ori micro-perforatii ale timpanului, perforatii ce odata cu timpul se pot largi ducand astfel la pierderea auzului in mod gradual. Este cunoscut faptul ca auzul scade in putere odata cu varsta, lucru cauzat si de pierderea micro-terminatiilor din interiorul melcului auditiv. Ca si efect al acestui proces, perceptia sunetelor inalte devine tot mai dificila. Asadar, daca doriti sa ascultati o melodie la casti, nu folositi volumul la nivelul maxim. De asemenea, ca si experti in ORL Bacau, va recomandam sa evitati castile de tipul “in-ear” deoarece acestea creeaza presiune interioara ce poate duce la deteriorarea timpanului.
Pentru a afla mai multe despre noi, dar si pentru a solicita o programare, te invitam pe siteul www.medic-orl.ro locul unde cabinetul ORL Bacau dr. Laura Asafte, medic primar ORL este oricand pregatit sa iti vina in ajutor.
» Preluat de pe LivePr.ro - Despre auz si sfaturi din partea unui cabinet ORL Bacau
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro