Oamenii de stiinta au descoperit un nou element al anatomiei umane. Desi are o grosime de doar cinci microni, descoperirea acestui element deschide o serie de noi perspective in ceea ce priveste interventiile chirurgicale la ochi. Acestea ar putea deveni mult mai simple si mult mai sigura ca pana acum.
Descoperirea a fost facuta de Harminder Dua de la Universitatea din Nottingham care a reusit sa identifice un nou strat la nivelul corneei, strat pe care l-a denumit „Stratul Dua”.
Acest strat este localizat in spatele corneei, unde se cunosteau pana acum, doar cinci straturi. Oamenii de stiinta au realizat descoperirea dupa ce au injectat aer in corneele donate pentru studiu, iar cu ajutorul unui microscop special au analizat fiecare strat in parte. Acum, oamenii de stiinta care au participat la descoperire cred ca acest strat este responsabil pentru o afectiune care favorizeaza colectarea de lichid in cornee. Potrivit lui Dua, al saselea strat ar putea imbunatati semnificativ operatiile de transplant de cornee.
„Aceasta descoperire v determina rescrierea manualelor de oftalmologie” a spus Dua, citat de PopSci.com
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro