Descoperă și tu traversele de calitate superioară de la Pamirco Mănăștiur!

Subiectul traverselor de cale ferată nu este unul foarte discutat între oameni sau în mediul online. Tocmai din acest motiv, informațiile despre traverse ajung destul de greu la potențiali cumpărători. Prin intermediul acestui articol ne dorim să iți furnizăm o serie de informații minime necesare înainte de achiziționarea unor traverse de cale ferată. Alegerea unor railway sleepers de calitate superioară, de la o companie de încredere, este un lucru absolut crucial. Așadar, râmăi cu noi și descoperă lumea traverselor de cale ferată.

Flexibilitatea – o caracteristică cheie a traverselor din lemn

O caracteristică extrem de importantă a traverselor de cale ferată o reprezintă flexibilitatea. Traversele sunt acele segmente orizontale care unesc cele două șine paralele. Astfel, ele au rolul de a menține suprastructura feroviară. Acest lucru se realizează prin preluarea presiunii în momentul trecerii trenului.

Datorită greutății sale, trenul va exercita o presiune extrem de mare asupra traverselor. Astfel, este nevoie ca traversele să dispună de un anumit grad de flexibilitate care să le permită o ușoară îndoire. Dacă traversele ar fi rigide, acestea ar ceda la primul contact cu o presiune atât de ridicată.

Această flexibilitate nu este la fel de mare în cazul traverselor din beton armat sau oțel. Astfel, recomandarea noastră este să optezi pentru traverse de lemn. Doar în acest fel te vei putea asigura de o rezistență îndelungată în timp, indiferent de tipul trenului care circulă.

Unde se pot utiliza traversele din lemn?

În general, traversele de lemn se pot folosi oriunde în infrastructura feroviară, dar este bine de știut că există anumite zone unde se utilizează strict traversele din lemn. Spre exemplu, în zonele de macazuri / încrucișări se utilizează strict traverse de lemn. Același lucru se aplică și în cazul curbelor care au o rază mai mică de 500 de metri sau a podurilor.

De asemenea, traversele din lemn sunt perfecte pentru zonele apropiate de mare. Probabil că ai observat și tu că în apropierea mărilor, toate traversele sunt din lemn. De ce? Deoarece sarea prezentă în acele zone erodează cu ușurință betonul sau metalul ( oțelul ). Umiditatea și temperaturile extreme, adică temperaturile foarte scăzute și foarte crescute pot duce de asemenea la o deteriorare a betonului.

Tocmai din aceste motive, noi îți recomandăm alegerea unor traverse din lemn. Dacă acestea sunt confecționate corespunzător, vor rezista pentru mult timp. Costurile de achiziționare ale acestora și costurile de întreținere sunt și ele mult mai mici față de traversele confecționate din alte materiale.

 

Totuși, cum devine lemnul atât de rezistent?

Ei bine, înainte de a ieși pe porțile fabricii noastre, lemnul trece printr-o serie de procese absolut necesare pentru a-i putea asigura integritatea în timp. Există mai multe procese speciale, dar 3 dintre cele mai importante sunt:

  • Impregnare – care în cazul fabricii noastre se face cu creozot. Impregnarea se realizează doar de către experți în acest domeniu, deoarece substanța utilizată, adică creozotul, este una foarte toxică pentru om. În urma impregnării, lemnul este asigurat împotriva viermilor mâncători de lemn, a mucegaiului, umezelii si a multor factori externi care pot distruge lemnul.
  • Uscarea artificială – se realizează într-o serie de uscătoare artificiale profesionale, de mare capacitate și de ultimă generație. Uscarea desigur, ar putea fi realizată și pe cale „ naturală ”, dar acest proces ar fi unul mult mai îndelungat și mai riscant. Astfel, în cazul uscătoarelor, temperatura este foarte bine controlată, iar procesul se poate realiza la o capacitate de 40 de metri cubi în 24 de ore.
  • Aburirea – este procesul prin care lemnul este aburit la o anumită temperatură, cu scopul de a-l face flexibil. Astfel, acesta va putea fi modelat într-o anumită formă, de exemplu ar putea fi îndreptat, pentru a obține produsul finit dorit.

Alege să colaborezi cu o companie de încredere!

Alege să colaborezi cu o companie de renume internațional precum Pamirco. Vei beneficia mereu de un raport preț – calitate echilibrat și de produse de calitate superioară. Toate produsele finite care ies pe porțile fabricii noastre sunt fabricate în cel mai atent mod posibil, astfel încât să fie perfecte. Alege să mergi la sigur alături de compania Pamirco și cu siguranță nu vei rămâne dezamăgit!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Descoperă și tu traversele de calitate superioară de la Pamirco Mănăștiur!

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro