Deratizare autorizata

aprilie 25, 2016

In lipsa unui adapost si a mancarii adecvate, soarecii nu au nicio sansa sa supravietuiasca, de aceea odata cu eliminarea acestor doi factori previi cu o usurinta mult mai mare o eventuala invazie a acestor animalute daunatoare. In spatiile interioare este recomandat sa mentii zonele de sub aragaze cat se poate de curate, precum si sub frigidere sau pe suprafete unde se afla in general mancare, de exemplu mesele.

Recomandari de capcane

Recomandat este sa nu fie lasata apa intr-un recipient care nu este controlat peste noapte, chiar daca vorbim despre mancarea ce este folosita pentru animale, precum cea de pasari, pisici sau caini, aflata in recipiente sigilate. In spatiul din afara locuintei, in cazul in care sunt folosite lemne de foc, se recomanda de catre specialisti depozitarea acestora la o distanta cat se poate de mare de casa si cel mai bine ar fi sa se afle la aproximativ 50 de cm de sol.

Deasemenea, putem mentiona ca daca aveti iarba sau gazon, acestea trebuie sa fie taiate regulat, pana in jurul unei inaltimi care va permite sa vedeti solul.

In general, s-a observat ca ceea ce face un adapost ideal pentru soareci sunt echipamentele abandonate sau orice tip de moloz, care trebuie relocate pentru a evita aparitia acestor daunatori nedoriti.

Unul din primii pasi care trebuie urmati in identificarea deratizarii este identificarea tipului de rozatoare care si-a facut aparitia in casa. Acest lucru se realizeaza prin gasirea unor urme de fecale ale acestora. In cazul unor soareci, au aspectul unor bobite mici, de aproximativ 0,5 cm si forma regulata, cu capete ascutite, iar la sobolani sunt de aproximativ 1,5 cm, cu o forma mai iregulata.

Daca aspectul fecalelor este unul negru, iar textura lor este moale, atunci acestea sunt proaspete, iar daca ele nu mai au acea culoare intensa de negru specifica, cel mai probabil au o vechime mai mare de trei zile, devenind in acelasi timp si mai solide. Este posibil ca numarul de soareci sa poata fi aproximat cu ajutorul numerului de excremente gasite in interiorul casei.

Deasemenea, gaurile pot fi un aspect dupa care se pot deosebii soarecii de sobolani: in cazul in care este vorba despre un soarece care te viziteaza, putem spune ca el isi realizeaza o gara ce are in jur de 1,5 cm si este finisata pe margini cu atentie din materiale precum lemnul, cablurile, cutiile de carton, plasticul sau sacii, iar un sobolan isi face o gaura cu margini ce nu sunt finisate, de aproximativ 5 cm, pe care se pot observa imperfeciuni precum aschiile.

» Preluat de pe LivePr.ro
- Deratizare autorizata

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro