Demisia Elenei Udrea nu este suficienta

Asociatia Academica de Administratie Publica “EUROPA”
saluta demisia consilierului de stat ELENA UDREA, manifestandu-si insa regretul ca Presedintele Romaniei nu a demis-o din functie nici in urma ultimelor dezvaluiri facute de asociatie cu privire la actiunile de capusare a bugetului public puse in opera de tandemul ELENA UDREA-DORIN COCOS. Este regretabil ca presedintele Traian Basescu nu are curajul de a recunoaste ca a facut erori uriase in selectionarea unor consilieri care sa nu-i aduca grave prejudicii de imagine si sa nu-l faca tot mai putin credibil in fata opiniei publice.
Asociatia “EUROPA” solicita insa in continuare Premierului Calin Popescu-Tariceanu si ministrului muncii Gheorghe Barbu demiterea secretarului de stat Daniela Andreescu din Ministerul Muncii (MMSSF), fostul director al OMFM, si a domnului Aurel Teodorescu, directorul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), precum si declansarea unei actiuni de control la OMFM care sa vizeze activitatea desfasurata de actualul si de fostul director in perioada guvernarii trecute. Demersul salutar al premierului si al ministrului Barbu s-ar inscrie pe linia trasata de curand de Presedintele Romaniei, cel care a declansat o agresiva campanie anticoruptie in administratia publica.
Deparazitarea Administratiei Prezidentiale nu este suficienta in conditiile in care grupurile de interese certate cu legea nu sunt ejectate in integralitate din sistemul administratiei publice. Complicii tandemului UDREA-COCOS de la conducerea Ministerului Muncii si a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca trebuie sanctionati drastic, chiar daca au contribuit fie si indirect la finantarea campaniei electorale prezidentiale a domnului Traian Basescu.
Asociatia “EUROPA” o va sustine pe doamna DORINA PRESURA, fost functionar in cadrul OMFM pana in 2004, in demersurile domniei sale de denuntare a haosului si a ilegalitatilor care se petrec in cadrul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca. Memoriile, contestatiile si sesizarile penale asumate de catre doamna Presura au vizat in ultimii doi ani activitatea manageriala dezastruoasa a tandemului Andreescu-Teodorescu, insa autoritatile competente au amanat luarea unor masuri radicale impotriva acestui cuplu care se bucura de sustinerea permanenta a domnului COCOS, sotul fostei consiliere de stat ELENA UDREA, sfetnica nr. 1 a Presedintelui Traian Basescu, cel care condamna virulent “SISTEMUL TICALOSIT”.
Motivarea pe care fosta consiliera de stat o da demisiei sale este hilara. Nimic din trecutul sau nu o recomanda pentru o asemenea functie, cu exceptia faptului ca sustinuse campania prezidentiala a domnului Traian Basescu. Din punct de vedere moral si legal, numirea si activitatea sa, alaturi de cea a doamnei ANGHELESCU, au vulnerabilizat evident demersurile Presedintelui Romaniei, afectandu-i acestuia credibilitatea.
Asociatia “EUROPA” va continua sa-i acorde tot sprijinul necesar Presedintelui Romaniei, pentru a-si putea respecta juramantul depus in fata poporului roman si a prezida doar sub deviza “Dreptate si Adevar”, chiar daca asta va insemna renuntarea la alti consilieri ajunsi in urma unor erori la Cotroceni si demascarea unor grupuri clientelare care paraziteaza demersurile prezidentiale. Dosarul OMFM este postat pe internet la www.draghici.ro . ( Comunicat: Bogdan Gheorghe Draghici )