Dell XPS vs Apple Macbook Pro - Pe care sa-l alegi

Dintotdeauna MacBook-urile au fost device-urile preferate de către editori, încă de la primul model, însă, de o bună perioadă de timp, există unele generaţii ce au făcut aceşti artişti să se îndrepte şi către laptop-urile cu sistem de operare Windows, iar Dell XPS este unul dintre aceste modele, nu doar că avem de-a face cu un laptop foarte puternic, dar avem şi ultimul sistem de operare Windows ce va rula pe acesta, astfel că actualizările şi update-urile vor fi făcute în timp util.

Aşadar, ţinând cont de cele mai sus menţionate, am putea spune că falia între un laptop ce operează sistemul de operare macOS şi unul ce operează Windows să nu fie aşa de mari, iar tocmai de aceea, pe parcursul acaestui articol vom compara doua laptop-uri foarte puternice, respectiv Apple MacBook Pro şi Dell XPS, dar care au și prețuri pe măsura. Dacă îți dorești un laptop premium Dell XPS și vrei sa salvezi niște bani, opteaza pentru un laptop refurbished Romania, produse high-end comercializate de Server Config.

Comparaţie Apple MacBook Pro – Dell XPS

 

În cazul celor de la Apple, formula este una simplă şi elegantă, ce constă în alegerea aluminiului drept material, linii fine, ecran cât cuprinde cu linii cât mai înguste şi contrast perfect. Aşadar, despre MacBook Pro putem spune fără probleme că este un laptop arătos.

Dell XPS se remarcă şi el prin acelaşi aluminiu, dar şi printr-o carcasă realizată din fibră de carbon, aducând destul de mult cu rivalul de la Apple. Chiar şi aşa, Dell a reuşit să îmbine un laptop foarte frumos, subţire, nesacrificând vreun port esenţial. Am putea spune totuşi, că Apple MacBook Pro este ceva mai arătos decât laptop-ul fabricat de cei de la Dell.

Display

 

Din punct de vedere al display-ului, Apple MacBook Pro măsoară 15 inci în diagonală, având un ecran tip IPS tactat la o rezoluţie de 2880 x 1800 pixeli, având 220 de pixeli pe inch. Având o luminozitate excelentă, de 500 nits, laptop-ul va face faţă chiar şi într-un soare puternic, când este aproape imposibil să priveşti ceea ce ilustrează ecranul tău.

Adversarul, Dell XPS soseşte cu un ecran absolut minunat, cu o rezoluţie 4K, în timp ce luminozitatea este de 400 nits. Totodată, este folosită şi tehnologia InfinityEdge. Aici am putea spune că Dell se impune categoric.

Performanţă

 

Din punct de vedere al performanţei şi specificaţiilor tehnice, Apple MacBook Pro soseşte cu un procesote marca Intel, modelul Core i7, cu patru nuclee, tactat la 2.9 GHz, având la bază şi tehnologia Turbo Boost cu ajutorul căreia poate urca până la 3,8 GHz. Din punct de vedere al memoriei, avem un SSD în valoare de 512 GB, în timp ce memoria RAM este una tip LPDDR3, de 16 GB. Se remarcă şi placa video, fiind un AMD Radeon Pro 560 de 4 GB.

Cei de la Dell ne oferă tot un procesor Intel, fiind vorba de un Core i7 din generaţia a opta, tactat la 2,2 GHz, iar cu Torbo Boost pate să ajungă până la 4,1 GHz. Din punct de vedere al memoriei interne, avem un HDD de 1 TB, în timp ce memoria RAM este una DDR4, având 32 de GB. Placa video se remarcă şi ea, având la posturi modelul Nvidia GeForce GTX 1050Ti de 4GB.

Putem spune că Apple MacBook Pro se impune fără probleme din punct de vedere al procesorului, însă Dell câştigă fără niciun dubiu bătălia pentru placa video.

Aşadar, cu o diferenţă foarte mică, am putea spune că învingătorul acestei bătălii este nimeni altul decât Dell XPS

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro