Un studiu stiintific realizat pe o perioada mai mare de doaua decenii a descoperit ca delfinii salbatici care fac parte din acelasi grup social invata unii de la altii si ajung sa foloseasca informatiile si elementele din mediul natural, intr-un mod personalizat, specific grupului social.
Conform The Telegraph, aceste comunitati inchise de delfini isi ascund cunostintele si metodele specifice de cei care nu fac parte din grup. Rezultatele studiului realizat de catre o echipa de cercetatori de la niversitatea Georgetown, publicate in jurnalul "Nature Communications", au reiesit in urma monitorizarii delfinilor din "Shark Bay", Australia, timp de 22 de ani. Mai precis, cercetatorii au urmarit cu atentie un grup de 36 de delfini care foloseau bureti de mare pentru a-si proteja nasurile atunci cand vanau. Comportamentul celor 36 a fost comparat cu cel al altor 69 de delfini care traiau in acelasi mediu dar care nu manifestau comportamentul specific de vanatoare.
Cercetatorii sugereaza ipoteza conform careia animalele pot la randul lorr invata comportamentul social, acesta nefiind in mod obligatoriu o trasatura mostenita genetic.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro