Decizie „la rece”? S-a sinucis blocandu-se in lada frigorifica

O femeie in varsta de 57 de ani dintr-un orasel francez s-a sinucis la inceputul acestei saptamani din cauza faptului ca suferea de „singuratate”. Acesta a fost motivul mentionat in repetate randuri in cele cinci bilete pe care le-a lasat membrilor familiei pentru a-si justifica gestul.

Cadavrul femeii a fost descoperit dupa ce fiica sa, dupa numeroase apeluri, ingrijorata ca nu o mai putea contacta, a solicitat ajutorul pompierilor. Acestia au cautat-o in fiecare camera a apartamentului situat intr-o suburbie a Parisului si au gasit pana la urma corpul neinsufletit in lada frigorifica.

Conform scrisorilor de adio descoperite de politisti, batrana suferea de cateva boli si, in plus, nu a mai putut suporta singuratatea apasatoare in care traia. Investigatorii au declarat ca vor continua cercetarile, dar se pare ca nu exista alte circumstante suspecte si ipoteza sinuciderii este cea mai paluzibila.

Franta inregistreaza una dintre cele mai mari rate de sinucidere dintre toate tarile europene. In fiecare an, aproximativ 220.000 de cetateni francezi incearca sa-si puna capat zilelor, iar dintre acestia, 10.000 de persoane reusesc. Statisticile alarmante indica faptul ca numarul sinuciderilor din Franta depaseste dublul valorilor inregistrate in Regatul Unit sau Spania. Expertii sunt convinsi ca acest lucru este cauzat de numarul institutiilor specializate in tratarea problemelor mentale, mult mai redus decat in alte tari.

Sursa: Mirror