De la teorie la practica: un adolescent si-a violat colega de clasa, dupa ora de educatie sexuala

Inainte de viol, baiatul in varsta de 13 ani a intrebat-o pe tanara daca vrea „sa vada cum este sa faci sex”, dupa care, in ciuda refuzurilor sale repetate, a obligat-o sa intretina relatii sexuale. Cei doi erau in acel moment intr-o parte izolata a scolii, astfel incat nimeni nu se afla in apropiere pentru a-i oferi ajutor fetei.

Tanara nu a spus nimanui despre incident decat foarte tarziu, povestindu-i intamplarea asistentei medicale din scoala. Aceasta a alertat politia, iar atacatorul a fost trimis intr-un centru de plasament intr-un alt district din Tara Galilor, unde isi va ispasi pedeapsa.

Cel mai ingrijorator lucru este faptul ca violul a avut loc dupa ora de educatie sexuala in care, in mod normal, copiii sunt avertizati cu privire la toate aspectele ce tin de o viata sexuala sanatoasa.

Parerile sunt impartite in acest sens, unii oameni considerand ca astfel de cursuri sunt eficiente daca sunt intelese corect, se bazeaza pe sfaturi privind acordul reciproc, respectul si sentimentele dintre parteneri.

In schimb, alte persoane au oferit acest caz drept exemplu pentru necesitatea eliminarii educatiei sexuale din scoli. Philip Davies, membru al Parlamentului in Tara Galilor, a declarat ca „ar trebui sa incercam reducerea numarului de ore de educatie sexuala sau – mai bine – eliminarea in totalitate a acestora.”

In Tara Galilor, educatia privind relatiile sexuale este obligatorie de la varsta de 11 ani, iar aspectele biologice privind maturitatea sexuala fac parte din curriculumul national al disciplinelor stiintifice in domeniu.

Sursa: The Independent