De ce vizitele periodice la dentist sunt importante?

Cazurile de urgente stomatologice sunt tot mai des intalnite din cauza faptului ca foarte multi pacienti asteapta pana in ultimul moment, cand, din nefericire, ajung sa aiba nevoie de tratamente de urgenta pentru calmarea durerilor sau de interventii asupra abceselor, lista ramanand deschisa si altor exemple.

Specialistii de la http://implantologiesector4.ro recomanda vizitele periodice la stomatolog din mai multe motive, detaliate mai jos.

Informare

In timpul vizitei la stomatolog, pacientul se poate informa cu privire la cele mai bune reguli de igiena dentara si preventie: va invata cum ar trebui sa isi perie dintii corect, ce periuta este recomandata pentru situatia lui dentara particulara, ce pasta de dinti este recomandata si care este cea mai buna apa de gura. De asemenea, va primi sugestii cu privire la alimentele recomandate.

Preventie

In timpul unei consultatii, medicul poate descoperi carii. Cariile interdentare nu sunt vizibile si sunt dificil de descoperit de catre pacient in oglinda. Chiar si persoanele care utilizeaza periodic ata dentara pot trece cu vederea aceste carii.

Detartaj si periaj profesional

Este recomandat ca cel putin o data pe an dintii sa fie curatati ca la carte. Procedurile de igienizare nu dor si au costuri reduse, ajutand totodata si la mentinerea unei sanatati optime. In timpul periajului profesional, petele inestetice dispar de pe dinti.

Verificarea lucrarilor

In momentul consultatiei, stomatologul poate sa examineze starea plombelor sau a lucrarilor existente si poate sugera eventuale interventii. In momentul in care considera, spre exemplu, ca este nevoie de un implant dentar, va explica pacientului ce implica aceasta procedura si de ce este atat de importanta. In cazul in care anumite lucrari fixe se misca, medicul poate interveni asupra lor.

Examinarea gingiilor

Boala parodontala este una dintre cauzele care genereaza pierderea timpurie a dintilor. Mergand la un control de rutina, medicul va descoperi daca sunt semne ale acestei afectiuni si poate propune un tratament corespunzator.

Detectarea altor afectiuni

In momentul in care au loc consultatii periodice, medicul stomatolog poate recomanda un screening pentru cancerul oral. Daca medicul nu sugereaza asta si pacientul vrea sa doarma linistit, poate solicita analiza. In momentul in care cancerul oral este descoperit la timp, boala se poate vindeca in procente mari.

Urgente stomatologice, implanturi dentare si alte servicii stomatologice premium | implantologiesector4.ro

urgente stomatologice

Acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care vizitele periodice la stomatolog sunt recomandate. Persoanele care se prezinta o data la patru luni pentru controale de rutina, au o sanatate dentara mult mai buna si isi vor pastra dantura intacta pentru mai mult timp.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » De ce vizitele periodice la dentist sunt importante?