De ce un ceai preparat bine iti poate prelungi viata?

mai 30, 2007

Traditionalistii in prepararea ceaiului considera ca cea mai buna ceasca de ceai este cea careia i s-a oferit destul timp de odihna.

Oamenii de stiinta vin sa confirme aceeasi ipoteza, informeaza Daily Mail.

Cercetatorii sugereaza ca ceaiul lasat pentru 5 minute elibereaza mult mai multe proprietati cu efect benefic decat pliculetele lasate un pic in cana cu apa fierbinte.

Modalitatea traditionala de preparare aduce o cantitate mai mare de antioxidanti-molecule care lupta cu bolile si care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care afecteaza celulele si care joaca un rol esential in orice-de la imbatranire la cancer.

Studiile arata ca antioxidantii ating varful maxim de eliberare dupa cinci minute neavand importanta daca ceaiul este in pliculete sau liber.

Ca si fructele si legumele, ceaiul este o sursa naturala de antioxidanti numiti polifenoli.

In cadrul studiului cercetatorii au testat nivelul de polifenoli din sange al voluntarilor care au baut ceai negru tinut in apa fierbinte pana la 10 minute.

Cei care au tinut ceaiul in apa 5 minute au avut cu 60% mai multi antioxidanti in sange decat cei care l-au tinut un minut. Diferenta intre un ceai tinut in apa 3 minute si 5 minute a fost de 30%. In schimb a lasa ceaiul mai mult de 5 minute se pare ca nu aduce nici un efect benefic in plus in ce priveste antioxidantii.

Dar ceaiul nu este doar o sursa de antioxidanti ci si o sursa de magneziu-esential in cresterea oaselor si in dezvoltarea organismului si de potasiu- esential in mentinerea nivelului optim de fluide in organism.

Mai mult, un studiu publicat luna trecuta in European Journal of Cancer Prevention, a aratat cum doua cesti de ceai pe zi ar putea reduce riscul dezvoltarii cancerului de piele cu pana la 65%.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro