De ce trebuie și este indicat să începi să faci economii în 2018?

 

Semnalele din piața financiară indică posibile schimbări economice la nivel mondial, așa că, în aceste condiții în care cursul principalelor valute s-a înscris pe un trend ascendent, iar valoarea ROBOR este într-o continuă creștere, șansele de a obține credite din partea băncilor pentru a ne achita de diverse cheltuieli sunt din ce în ce mai scăzute.

În astfel de situații de urgență financiară, fie te vei baza pe cele mai bune împrumuturi rapide (bedste kviklån 2018), fie vei alege să începi să faci economii pentru a te bucura de siguranță financiară în anii care urmează. Se discută din ce în ce mai mult despre o potențială criză economică, cu efecte devastatoare în comparație cu precedenta, din 2009, de aceea, economisește, dar în același timp alege să faci și investiții inteligente pentru a-ți crește nivelul de securitate financiară în timp.

De ce să încep să economisesc acum și nu de la anul?

Cu cât mai devreme începi să faci economii, cu atât mai ridicat o să fie nivelul banilor strânși anul viitor; gândește-te că în 2019 o să aibă loc separarea Marii Britanii de Uniunea Europeană, iar politica internațională înclină către posibile confruntări la nivel global, așa că, de ce să nu ai niște bani puși de-o parte? Dincolo de faptul că faci economii, îngrijește-te că o parte din acești bani să-i investești în aur și în achiziționarea de valută (al cărui curs de schimb va crește până la finalul anului).

Desigur, în măsura în care dorești să câștigi și mai mulți bani te poți axa pe învestirea în obligațiuni care îți oferă o dobândă mare (la 3 sau 6 luni) ori în acțiuni ale unor bănci sau societăți comerciale care activează pe piața de retail. Anul 2018 este propice pentru astfel de operațiuni, pentru că piața își setează acum trendurile pentru viitor, așa că profită și tu de pe urmă acestui lucru și sporește-ți economiile și capitalul pentru viitor!

Un alt motiv pentru care anul acesta trebuie să fie un an al economisirii este pentru a-ți putea rambursa mai rapid datoriile acumulate. Imaginează-ți că valoarea creditului contractat acum câțiva ani și pe care ai ales să-l rambursezi pe un termen destul de lung este evaluat în funcție de noii indici ROBOR și EUROBOR. Caz în care, deja ai avut parte de o creștere semnificativă a ratei lunare, ceea ce înseamnă că într-un an vei “aduna” un plus de până la câteva sute de RON sau chiar mai mult. Făcând economii, la sfârșitul anului vei putea să rambursezi o parte mai mare de bani, ceea ce îți va genera o scădere a sumei totale de plata, astfel încât să poți contracara mult mai ușor eventualele creșteri ale acestor indici financiari.

Chiar dacă niciuna dintre previziunile negative din sectorul economic nu se vor adeveri, cel puțin, tu deja îți vei fi însușit un comportament financiar sănătos, care îți va permite de acum înainte să strângi mai mulți bani. În acest mod îți vei asigura viitorul, știind că ai la dispoziție o rezervă de bani care te va ajuta să depășești oricând este nevoie acele situații neprevăzute pe care viața ni le poate scoate în cale!

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro