De ce sunt atrasi barbatii cand se uita la o femeie? Noile preferinte!

Oamenii de stiinta au incercat sa intre in mintea a 300 de barbati si au descoperit niste rezultate neasteptate atunci cand s-a pus problema preferintelor acestora in ceea ce priveste femeile. Nu e un secret faptul ca barbatilor le plac femeile cu talie mica, picioare lungi si un bust amplu. Dar acum putem adauga pe lista si o coloana vertebrala curbata. Oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii sunt atrasi in mod special de femeile cu un spate care se curbeaza la 45 de grade, deasupra partii de sus a posteriorului.

Acest lucru ar putea explica fascinatia barbatilor pentru femei celebre cum ar fi Kim Kardashian si Jennifer Lopez. Unghiul de 45 de grade i-ar fi oferit femeii un avantaj pentru perioada fertila in vremurile trecute. Fara o astfel de curbura a spatelui, presiunea pe soldurile femeii în timpul sarcinii ar fi crescut cu aproape 800 la suta - lasand-o imobila si in imposibilitatea de a cauta hrana pentru ea si familia ei sau sa scape de pericol.

Important, cercetatorii au descoperit ca preferinta barbatilor pentru talia curbata a femeilor nu are legatura cu marimea fundului.

"Este un standard de atractivitate nedescoperit pana acum", a declarat autorul studiului David Lewis de la Universitatea Bilkent din Turcia.

"Curbura spatelui ar fi permis femeilor sa-si mute centrul de greutate pe solduri in timpul sarcinii, o perioada grea pentru femeie. Acest beneficiu este critic: fara a fi in masura sa faca acest lucru, femeile ar suferi o crestere dramatica a presiunii in zona soldurilor, provocandu-le riscul de a-si rani muschii.

Pentru acest studiu, publicat in revista Evolution and Human Behaviour, psihologii au aratat imaginea unor siluete de femei cu unghiuri diferite a curburii spatelui si le-au cerut sa le evalueze celor 300 de barbati prezenti.

Sursa: Mirror

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro