De ce să folosești centralele pe peleți?

martie 28, 2018

Mulți proprietari de case se gândesc să achiziționeze centrale pe peleți pentru a-și încălzi eficient locuința și a trece peste o iarnă geroasă și pentru că peleții ard curat, "produc tone de căldură" și necesită puțină întreținere.

Când vine vorba de economie, eficiență și ușurință în folosire, majoritatea oamenilor aleg să utilizeze centralele pe peleți comercializate de centrale-pellet.ro, tocmai pentru calitatea și profesionalismul de care au dat dovadă.

Ce trebuie să știi despre peleți?

O centrală pe pereți este asemănătoare cu orice alt fel de centrală, singura diferență este că, în loc să ardă lemne, arde peleți. Peleții sunt produși din deșeuri lemnoase, rumeguș și au dimensiuni mai mici decât un dop de plută. Dacă aceste deșeuri lemnoase nu ar fi folosite pentru a crea peleții, ar fi aruncate în gropi de gunoi sau lăsate să putrezească într-o pădure. Aceștia sunt deseori disponibili în saci, la un preț destul de mic comparativ cu prețul lemnului, al petrolului sau gazelor.

Peleții sunt neutri din punct de vedere al carbonului deoarece nivelul de CO2 consumat atunci când ard este similar cu cel eliberat atunci când lemnul se descompune în mod natural.

Pentru a vă asigura că centrala funcționează în cel mai bun mod și că necesarul termic este satisfăcut, cel mai bine ar fi să achiziționați peleți de calitate. O gospodărie necesită în medie între 2 și 3 tone de peleți pe sezon, iar la o analiză a costurilor totale, dacă ar fi să fie comparate cu prețul lemnului atunci peleții ar fi cu mult în avantaj.

Mod de funcționare

Iată cum funcționează o centrală pe peleți: turnați peleți în pâlnia de depozitare situată în partea superioară iar un șnec electric livrează peleții de la buncăr în camera de ardere. Senzorii din centrală monitorizează alimentarea cu combustibil și informează șnecul când să scadă un pelet nou. Centrala va livra automat căldură, în funcție de setarea termostatului. Tot ce trebuie să faceți este să păstrați buncărul umplut cu pelete.

Centralele pe peleți sunt foarte fierbinți și ard foarte curat, astfel încât rămâne foarte puțină cenușă, mai ales dacă e să comparăm cu lemnul. E suficient dacă proprietarul curăță cenușa o singură dată pe săptămână, chiar dacă centrala este folosită zilnic. În plus, cenușa rezultată poate fi folosită ca îngrășământ natural. Peleții nu produc aproape nici un creozot, care este o cauză majoră a incendiilor de coșuri.

Ce trebuie să ținem minte

Există câteva alte lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când vă gândiți la centralele de peleți. În primul rând, sunt grele și ar trebui să apelați la ajutor specializat atunci când vreți să le instalați.

Tipul exact de aerisire necesar depinde de apropierea cazanului  de ferestre și de ușă. O centrală încălzită necorespunzător va permite ca fumul să fie aspirat înapoi în casă. Un dealer cu experiență va proiecta sistemul adecvat de ventilare pentru situația dvs. specifică.

Cele mai multe centrale pe peleți vin cu un termostat cablat atașat, dar pentru o mai mare comoditate, termostatele de la distanță sunt de asemenea disponibile. Instalați un ventilator de tavan în cameră cu soba pe peleți. Apoi rulați ventilatorul în sens invers pentru a arde căldura prinsă de tavan în cameră.

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » De ce să folosești centralele pe peleți?

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro