De ce sa apelezi la o firma de curatare birouri?

mai 8, 2016

Acasa, majoritatea dintre noi isi fac curatenie in regim propriu. Este un lucru destul de normal, in conditiile in care fiecare isi stie rostul si poate sa ia cele mai bune decizii pentru obiectele din dotare. La birou insa, lucrurile stau ceva mai dificil. Multi administratori de firme aleg sa isi puna angajatii sa isi curete propriile birouri. Din pacate, daca privim din punct de vedere al productiei pe termen lung, aceasta decizie este extrem de neprofesionala. Angajatii trebuie sa faca ceea ce stiu sa fac si lucrurile pentru care au fost angajati. Daca curatenia nu intra in fisa postului, aceasta trebuie sa fie facuta de catre altcineva.

 

Cine poate sa faca, insa, aceasta activitate atat de neplacuta?

 

1) Angajezi o femeie de serviciu. Este o solutie eficienta, insa poate sa fie productiva doar in cazul cladirilor de birouri ceva mai mari. in cazul birourilor aflate intr-un apartament, este o solutie care scoate mult prea multi bani din buzunar. O femeie de serviciu va trebui sa fie platita cu un salariu minim, cel putin si va necesita si taxe la stat.

2) Angajezi o firma de curatare birouri . Din fericire exista din ce in ce mai multe firme specializate pe curatenia de birouri, care se adreseaza in mod exclusiv clientilor corporate. O astfel de solutie poate sa ti se potriveasca la fel de bine ca o manusa, din mai multe motive:

  1. Nu trebuie sa cheltuiesti o avere pentru a obtine curatenia de care ai nevoie;
  2. Primesti factura pentru serviciile oferite;
  3. Ai garantia unei curatenii de buna calitate.

Pe langa asta, curatenia birourilor poate sa insemne si un plus de productivitate pentru angajati. Majoritatea oamenilor prefera sa lucreze intr-un mediu curat si ordonat si s-a dovedit stiintific ca productivitatea este una mult mai mare.

Cum alegi cea mai buna firma de curatat birouri?

De cele mai multe ori, alegerea se face pe baza unor recomandari. Daca nu ai de la cine sa ceri recomandari, este bine sa te orientezi spre site-uri de specialitate si forumuri, unde gasesti o multime de review-uri. De asemenea, poti cauta in motoarele de cautare o firma care este aproape de sediul firmei tale si care ofera preturi bune. Asigura-te ca sunt folositi detergenti de buna calitate, ca firma are un portofoliu cat mai vast si ca iti ofera garantii pentru produsele care ar putea sa fie stricate in timpul curateniei. Chiar daca exista o grija mare in timpul intregului proces, exista si riscul de a se strica anumite produse, ceea ce inseamna ca trebuie sa te asiguri ca totul va merge ca la carte.

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro