De ce să alegi extensia .ro pentru pachetul de găzduire domeniu

octombrie 11, 2021

Cea mai populară extensie în mediul online este cea .com. Totuși, de-a lungul timpului au apărut numeroase alternative, care au avut definiții mult mai specifice. Dacă te afli în etapa de înregistrare domeniu, trebuie să alegi o denumire potrivită afacerii tale și flexibilă. Cu alte cuvinte, o extensie de tipul .store sau .biz nu este neapărat soluția optimă. În schimb, ar fi recomandat să optezi pentru extensia în.ro în pachetul de găzduire domeniu. Iată care sunt avantajele dacă faci asta!

Îți vei construi brandul într-un timp mai scurt

Site-urile personale și afacerile care țintesc un număr mare de persoane nu au nevoie de TLD-uri precum .net sau .org. În schimb, nici extensia .com nu este mereu potrivită pentru România. Deși poate fi găsită oriunde și are costurile de achiziție reduse, brandul tău va lăsa impresia că se adresează consumatorilor din toată lumea. Afacerile locale și cele cu acoperire națională funcționează mai bine cu extensia .ro. Aceasta este întâlnită frecvent pe teritoriul țării și rămâne ideală atât pentru bloguri, cât și pentru magazine online sau oricare alt tip de website pe serverul de găzduire domeniu.

Denumirea poate afecta performanța SEO

Deși motoarele de căutare nu favorizează niciun domeniu, trebuie să te gândești la faptul că oamenii vor face o asociere între denumire și conținutul ce-i așteaptă. Spre exemplu, denumirile .info nu sunt o alegere potrivită. Acestea nu prezintă profesionalism, sunt asociate cu spamul și reduc nivelul de trafic. Google va asocia însă domeniile .ro cu codul de țară. Drept urmare, vei ajunge la vizitatori din aceeași zonă. În plus, vei prezenta mai multă încredere și oamenii vor dori să dea click pe link-uri. Această acțiune reduce bounce rate-ul și te ajută să te poziționezi mai bine în fața competitorilor. Un alt avantaj SEO poate fi legat de viteza de încărcare, dacă decizi să achiziționezi hosting din România. Locația serverului are legătură cu performanțele obținute, datele fiind necesar să rămână cât mai aproape de cei ce le vor accesa.

Costurile sunt unele mici

Spre deosebire de alte extensii pe serverul de găzduire domeniu, nu va fi nevoie să plătești 50-100 de euro sau mai mult. Domeniile .ro costă în jur de 12 euro/an și pot fi înregistrate pe o perioadă de până la 10 ani. În anumite situații, beneficiezi de reduceri și poți folosi bugetul disponibil în alte moduri. Un dezavantaj ar putea fi faptul că va fi dificil să găsești un nume bun disponibil. Există deja multe domenii ce au fost înregistrate pe o perioadă nedeterminată, iar apoi au rămas blocate și acum nu mai pot fi preluate. Poți trece însă peste acest inconvenient folosind un nume de brand propriu. O altă variantă ar fi să achiziționezi site-urile puse la licitații, dar asta implică anumite costuri suplimentare. În momentul în care înregistrezi un domeniu nou, va fi nevoie de CNP. Această acțiune este însă în conformitate cu reglementările legale și nu aduce alte inconveniente.

De ce sunt atât de speciale domeniile .ro?

Domeniul web reprezintă adresa principală a unui website și acesta trebuie să fie ales bine încă din prima zi. Motivul constă în faptul că schimbarea sa duce la probleme legate de imagine și nu este ușor de efectuat din cauza link-urilor. De aceea, este recomandat să optezi pentru extensia .ro in serverul de găzduire domeniu. La SpeedHost.ro poți înregistra o astfel de denumire pentru doar 45 lei/an !

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro