Odata cu inceputul sezonului rosiilor, consumatorii "iau cu asalt" pietele si supermarketurile in cautarea acelor exemplare de un rosu aprins si cu o forma perfecta. Ce-i drept, nu arata rau cand deschizi frigiderul si nici atunci cand le pui pe masa. Agricultura moderna are intr-adevar o orientare pronuntata catre aspectul estetic. Din nefericire grija pentrru aspect pune intr-un con de umbra calitatea principala a rosiilor, gustul.
Conform unui studiu publicat in jurnalul "Science", consumatorii sunt absolut vrajiti de aspectul rosiilor si le cumpara fara sa se gandeasca la aspectele nutritive ale acestor legume. Autorii studiului explica faptul ca specile de rosii care au fost modificate genetic astfel incat sa se obtina acea culoare perfecta contin cu pana la 20% mai putin zahar decat soiurile asupra carora nu s-a intervenit. Acest deficit de zahar nu ar fi chiar cea mai mare problema, dar in urma unei analize genetice, cercetatorii au identificat si o serie de alte lipsuri, ca o prportie redusa de antioxidanti si beta caroten, un prrecursor al vitaminei A.
Modificarile genetice determina alterarea gustului savuros al rosiilor, concluzioneaza autorii studiului, cercetatori in cadrul Universitatii California-Davis si Universitatatii Cornell. Acestia spun ca pierderea gustului este cauzata si de culegerea prematura.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro