De ce generatoarele diesel sunt cele mai potrivite pentru situatiile de urgenta?

Lumea secolului 21 este aproape in totalitate dependenta de electricitate, iar acesta este un fenomen care a inceput sa fie observat inca de la inceputul anilor 90, atunci cand o mare pana de curent a afectat toata zona Americii de Nord, provocand haos in orase.

In acele zile, in lipsa semafoarelor, intersectiile au fost blocate de masini care s-au ciocnit si au luat foc, hotii au spart vitrinele magazinelor care nu mai aveau alarmele functionale, iar oamenii care alergau pe strazi, dadeau impresia unui scenariu de razboi.

In urma unor evenimente de acest gen, cum ar fi penele de curent masive care pot afecta zone intinse pentru perioade indelungate, managerii cladirilor de birouri au inteles ca cea mai buna solutie disponibila, necesara pentru a opri haosul, este instalarea de generatoare diesel de mare putere.

Aceste generatoare pe motorina sunt capabile sa poata prelua in doar cateva secunde intreaga sarcina, care inainte de oprirea alimentarii, depindea in totalitate de furnizorul de electricitate.

Generatoarele diesel sunt cele mai capabile in a prelua consumuri de electricitate mari, cum ar fi cele ale cladirilor de birouri, unitatilor publice, sau halelor de productie.

Care sunt componentele unui generator diesel?

In alcatuirea unui grup electrogen diesel de capacitate mare se gasesc urmatoarele componente:

  1. Motorul diesel cu aspiratie naturala sau prin intermediul uneia sau mai multor turbosuflante, ce asigura atat un consum cat si un cuplu bun, necesar pentru a antrena un alternator de putere mare. Viteza acestuia poate varia in fructie de turatia necesara pentru ca alternatorul cuplat sa produca mai multa putere electrica, astfel incat tensiunea elelectrica a retelei sa sufere modificari in timp.

  2. Alternatorul electric trifazat care va fi actionat de catre motorul diesel si va produce atat tensiunea trifazata sau monofazata, precum si curentul necesar pentru alimentarea consumatorilor. Acest alternator va fi mereu ales in functie de puterea si cuplul mecanic al motorului.

  1. Panoul de control ce asigura functionarea intregului ansamblu, urmarind parametrii automatizarii si trimitand comenzi atat componentelor de actionare ale generatorului cat si catre cele ale motorului diesel.

Un astfel de grup electrogen are posibilitatea de a fi cuplat doar la consumator si in acest caz va functiona neintrerupt, reprezentand principala sursa de alimentare cu energie electrica, sau va putea fi cuplat intre retea si consumator si astfel va functiona ca intermediar in momentul in care se va opri alimentarea cu energie electrica.

Cum va porni generatorul in momentul in care sunt probleme cu alimentarea electrica?

In momentul in care exista o problema a relei de furnizare a energiei electrice, un releu specializat din panoul de control, va sesiza lipsa tensiunii electrice si va da comanda generatorului sa porneasca, dupa care, prin intermediul contactorilor se va face inversarea sursei de alimentare, adica cuplarea alternatorului direct la consumator.

Aceste generatoare curent pe motorina de mare putere pot asigura inclusiv protectie la joasa in inalta tensiune, protectie la sub si la supra frecventa, precum si protectie la supra incarcare a retelei.

In cazul in care aveti nevoie de instalarea unor astfel de grupuri electrogene de mare putere, este necesar sa contactati un furnizor specializat, atat in proiectarea si producerea acestora, cat si in instalarea si servisarea corecta a componentelor.

Mentenanta corecta este importanta, deoarece un generator va trebui sa fie oricand pregatit pentru a putea prelua alimentarea cu energie electrica a unor obiective importante.

Pentru toate aceste operatiuni, noi va recomandam serviciile Endress Generatoare, furnizor ce poate asigura standarde inalte si aparatura de calitate.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro