De ce este sosul de soia sanatos?

decembrie 3, 2007

Majoritatea oamenilor au auzit ca prea multa sare in dieta nu este buna pentru sanatate. Consumul prea mare de sare poate duce la cresterea tensiunii arteriale, care poate duce la stop cardiac. In fapt, societatile cu o dieta bogata in clorura de sodiu si saraca in potasiu, au un procent mai crescut al persoanelor cu afectiuni cardiace decat societatile cu o dieta mai saraca in sare.
Sa insemne asta ca trebuie sa sacrifici gustul pentru sanatate? Bineinteles ca nu! Sosul de soia, desi are o concentratie bogata de sodiu, are o aroma care merge dincolo de sarat. Aceasta inseamna ca poti folosi mai putin sos de soia decat ai folosi sare pentru a obtine acelasi nivel de gust sarat al mancarii. Si in plus, sosul de soia se combina foarte bine cu alte condimente cum sunt usturoiul, ghimbirul, ceapa, etc, incat chiar nu vei simti lipsa sarii din mancare. Oricum, exista si marci de sos de soia care au un continut mai scazut in sare.
Pe langa acest aspect, sosul de soia este o sursa buna de vitamina B3, mangan si proteina. Desigur ca ar trebui consumata o cantitate mare de sos de soia pentru a asigura necesarul zilnic de vitamine, minerale si proteina. Nu in ultimul rand, spre deosebire de sare, sosul de soia are o cantitate considerabila de calorii astfel incat nu este foarte recomandat pentru cei care sunt la dieta pentru slabire.

Sursa: www.whfoods.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro