De ce costă cea mai scumpă mașinuță Hot Wheels aproape 200.000 de dolari

Jucăriile Hot Wheels au sărbătorit jumătate de secol, anul trecut. Deși sunt doar niște jucării mașinuțe, pentru cei care au crescut cu ele au devenit mai mult de atât.

 

De asemenea, pentru fanatici au devenit un joc de colecție. De aceea, unele dintre micile mașinuțe au ajuns să valoreze o avere. Cum diferentiezi o masinuta Hot Wheels de câțiva lei de una de câteva sute de mii de dolari? Hai să vedem.

 

După cum te așteptai, primele modele de Hot Wheels lansate, cele care au apărut în doar câteva exemplare sunt adevăratele comori, chiar dacă au o vârstă înaintată.

 

Însă adevăratele diamante totuși sunt modele care au culori inedite sau combinații de roți. Hot Wheels poate folosi până la 30 de seturi de roți diferite pe an. Asta nu înseamnă că schimbarea părților va transforma mașinuța ta într-una valoroasă. La fel ca în cazul mașinilor reale, adăugarea de piese de piață sau vopsea personalizată pot devaloriza de fapt originalul.

Iată cele mai tari mașinuțe Hot Wheels din lume, care valorează o avere.

 

Beach Bomb roz cu încărcare prin spate, din 1969 – 175.000 de dolari

 

Aceasta este cea mai dorită mașinuță Hot Wheels existentă. Jucăria este un prototip care a rămas ani de zile în posesia unui angajat al companiei, pe vremea când aceasta se numea Mattel. Ea este unică prin faptul că are două plăci de surf care se încarcă prin geamul din spate.

 

Pentru producția în masă, Beach Bomb s-a dovedit a fi prea îngustă și foarte grea, astfel încât designul a fost înlocuit cu o versiune ușor diferită, în care plăcile de surf erau montate lateral, iar trapa din acoperiș era din plastic cu lungime completă, pentru a muta mai jos centrul de greutate. Deși câteva exemplare în culori diferite au reușit să ajungă în mâinile publicului, sunt cunoscute doar două versiuni roz.

 

Mustang crom, din 1968 –40.000 de dolari

 

Acest Mustang din crom de culoarea căpșunei are o poveste. Cumpărat recent la o licitație, după moartea proprietarului, a făcut parte dintr-o colecție privată stabilită în parcul de remorci în care locuia noul proprietar. Este unul dintre cele doar două modele și a fost destinat scopurilor publicitare, fiind produs doar pentru uz intern și nu a fost vândut niciodată.

 

Cum a ajuns din mâinile angajaților Mattel într-o casă pe roți? Este posibil să nu știm niciodată.

Camaro crom, din 1968 – 25.000 de dolari

 

Deși există numeroase Hot Wheels de culoarea unui lime sau a antigelului, acesta este un Camaro rar de culoare antigel combinat cu crom, utilizat tot în scopuri publicitare. Făcut în același mod ca un ornament de Crăciun, Camaro a apărut în reclame urmând să fie produs în număr mare, însă sunt cunoscute doar 20 de mașini Hot Wheels cu acest finisaj special.